Premis Gaudí

21 de les 28 produccions catalanes nominades als Premis Gaudí compten amb el suport del Govern

query_builder   2 febrer 2024 15:43

event_note Nota de premsa

21 de les 28 produccions catalanes nominades als Premis Gaudí compten amb el suport del Govern

  1. El 2023, el Departament de Cultura ha dedicat més de 50 milions a l’audiovisual, una xifra rècord


Premis Gaudí {"name":"2024/02/02/15/42/a6fbab66-6116-4976-ad5c-2224d6fb041d.JPG","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":59045}

Un total de 21 produccions catalanes de les 28 nominades a diferents categories han rebut el suport del Govern, en diferents línies d’ajut i en fases diferents del procés de producció. Els ajuts atorgats a les 21 produccions sumen més de 7 milions d’euros. A més, dels vuit títols nominats a millor pel·lícula, set han comptat amb l’acompanyament del Govern: Creatura, Saben aquell, Els encantants, La imatge permanent, El mestre que va prometre el mar, Un amor i Upon Entry (L’arribada).

En global, el 2023 el Departament de Cultura ha dedicat més de 50 milions al sector audiovisual, una xifra rècord. L’audiovisual és un dels eixos del Govern per aquesta legislatura. En paraules de la consellera Garriga, “és prioritari impulsar-lo com a sector estratègic que crea imaginari, descriu paisatges, maneres de fer, crea referents, transmet la llengua i genera conversa i dinamitza l’economia”. Les línies de subvenció del Departament de Cultura cobreixen tota la cadena de valor de l’audiovisual, amb partides destinades, per exemple, al desenvolupament i a la coproducció. 

Aquest suport ha ajudat a visibilitzar i consolidar alguns dels valors pels quals destaca l’audiovisual català: el talent dels professionals, l’existència de centres de formació reconeguts internacionalment, el treball i compromís d'una indústria audiovisual potent, que beu d’una llarga tradició i que genera una enorme varietat de produccions, i la riquesa d’un nombre amplíssim de festivals que situen el país al mapa internacional.  

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, assistirà aquest diumenge, 4 de febrer, a la gala de la 16a edició dels Premis Gaudí, organitzats per l’Acadèmia del Cinema Català.

En el marc de les polítiques audiovisuals, el president Aragonès i la consellera Garriga ja van explicar a finals de l’any passat que durant el 2023, el Govern va triplicar l’aposta per l’audiovisual en llengua catalana. Com va afirmar el president, “hem passat de 9,9 milions d’euros el 2020 als 32,6 milions d’enguany, un esforç titànic, però del tot imprescindible, per revitalitzar la presència del català en el món audiovisual.” El dilluns, 5 de febrer, el president i la consellera rebran els guardonats dels Premis Gaudí al Palau de la Generalitat. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined