El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la reunió bilateral amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a Madrid.

Balcells arrenca el compromís de la ministra García de reclassificar els professionals sanitaris aquest 2024

query_builder   2 febrer 2024 15:46

event_note Nota de premsa

Balcells arrenca el compromís de la ministra García de reclassificar els professionals sanitaris aquest 2024

  1. El conseller de Salut ho ha avançat just després de la reunió bilateral que ha mantingut a Madrid amb la ministra de Sanitat, Mónica García
  2. També ha aconseguit que avui mateix el govern espanyol faci efectiu el pagament del deute pendent del fons de cohesió de 50M€
  3. El titular de Salut ha demanat al Ministeri el traspàs a Catalunya de la política farmacèutica
El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la reunió bilateral amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a Madrid.{"name":"2024/02/02/15/41/5827b7df-33d9-4be6-81fd-3f8c2111bf8f.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":391684}

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha arrencat avui el compromís de la ministra de Sanitat, Mónica García, de reclassificar professionalment els professionals sanitaris aquest 2024. Així ho ha avançat just després de la reunió bilateral que ha mantingut aquest migdia a Madrid amb la titular de Sanitat.

Balcells ha explicat que la trobada ha estat “profitosa” i que s’ha desenvolupat amb “un bon clima i una bona sintonia”. D’entre els compromisos que ha assolit, Balcells ha destacat, en primer lloc, el de la reclassificació dels professionals sanitaris aquest 2024. En aquest sentit, ha explicat que la ministra treballarà per tancar-lo amb Funció Pública, de qui depèn aquesta recategorització-, i pel que fa a la remuneració econòmica que comportaran aquests canvis, ha dit que García s’ha compromès a què es desenvolupi aquest mateix any l’estat marc, encara pendent.

El conseller ha explicat que una altra de les qüestions destacades de la trobada ha estat la reclamació d’un millor finançament per al sistema sanitari. La ministra li ha traslladat que s’ha de plantejar en el marc del finançament general de la Generalitat. Tanmateix, ha aconseguit que avui mateix el govern espanyol faci efectiu el pagament del deute pendent del fons de cohesió de 50M€. Balcells ha dit que són “insuficients, però són recursos nostres, que avui mateix seran abonats”.

La política farmacèutica ha estat un dels altres grans temes tractats en la reunió. Balcells li ha traslladat que “la despesa farmacèutica és molt gran” i que “Salut no té accés ni en la regulació, ni en la negociació dels preus” i ha sol·licitat a la ministra “el traspàs de la política farmacèutica, “una qüestió que no s’ha solventat". Tot i això, sí que el conseller ha aconseguit que Catalunya pugui participar a partir d’ara, de forma efectiva, a la Comissió que decideix el preu dels medicaments. Fins ara Salut només hi era com a observador. També li ha subratllat la importància que “la Generalitat tingui un paper actiu en l’avaluació del medicaments, un tema molt important perquè després permet decidir quins medicaments entren a la cartera de serveis”.

En la roda de premsa que el conseller ha fet a la seu de la delegació del Govern de Catalunya, Balcells ha explicat que el Departament i el ministeri coincideixen amb l’estratègia antitabac, que a nivell estatal ha de passar per una reforma de la llei, que Balcells ha afirmat que des de Catalunya “veiem amb bons ulls, bàsicament amb la protecció del no fumador. Tot el que sigui acompanyar, blindar aquesta estratègia, ho veiem bé”.

Finalment, el conseller també ha explicat que ha arrencat el compromís de celebrar reunions periòdiques bilaterals per tal de fer el seguiment de les diferents qüestions tractades.

1  

Imatges

El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la reunió bilateral amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a Madrid.

El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la reunió bilateral amb la ministra de Sanitat, Mónica García, a Madrid. 391684

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined