Joves universitaris

El Govern accelera la tramitació del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2030

query_builder   21 novembre 2023 15:02

event_note Nota de premsa

El Govern accelera la tramitació del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2030

  1. La nova eina guiarà les polítiques per a les persones joves en els reptes següents: emancipació juvenil, benestar i qualitat de vida, participació i protagonisme jove, i equitat i inclusió jove

El Govern ha aprovat la tramitació urgent de la proposta del Pla Nacional de Joventut 2030 (PNJCat 2030), que és l’eina de referència que guiarà les polítiques de joventut a Catalunya fins l'any 2030.

El nou Pla vol donar resposta a les necessitats dels joves en àmbits com ara l’habitatge, el treball, l’educació, la salut emocional o la justícia ambiental, entre d’altres. El Govern ha consensuat el nou marc amb múltiples agents socials, econòmics i institucionals, així com amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que representa un centenar d’entitats juvenils i els consells locals de joventut.

Així mateix, el nou Pla ha comptat amb un ampli procés participatiu previ entre la joventut catalana amb la implicació d’unes 2.300 persones. En concret, fins a 540 persones van participar el 2022, en el marc del Congrés de la Joventut de Catalunya, en un total de 20 activitats i tallers, durant els quals es va debatre sobre l’emancipació, l’equitat, les identitats i la justícia climàtica. Aquest procés també va comptar amb propostes concretes per part de 100 alumnes d’ESO, que van participar en Game Jams, i de 1.200 joves d’entre 14 i 34 anys, a través del joc Utròpolis Escape.

Finalment, un total de 50 joves van contrastar els resultats del procés participatiu el juny passat. Les conclusions d’aquests debats també s’han incorporat al redactat final del nou PNJCat.

Amb l'aprovació avui de la tramitació urgent de la proposta de PNJCat, s’obre ja la via per a la seva aprovació definitiva mitjançant decret de Govern, tal com marca la Llei 33/2010 de polítiques de joventut. Així mateix, l’acord d’avui també impulsa la tramitació urgent del Pla d’Actuació de Polítiques de Joventut 2023-2026, que contindrà les mesures que implementaran els diferents departaments de la Generalitat en l’àmbit de joventut durant aquest període.

Concert amb joves a Razzmatazz

De la mateixa manera que el nou Pla s’ha fet de la mà del jovent, des del Govern també s’ha volgut presentar-lo als joves. D’aquesta manera, des de la Direcció General de Joventut s’ha organitzat un acte de presentació amb les actuacions dels grups Stay Homas, DJ Trapella i Les Que Faltaband a la Sala Razzmatazz (Barcelona) el pròxim 23 de novembre, a partir de les 19 hores, en el qual es

compartiran els principals continguts del PNJCat 2030. L’acte, que serà conduït per Berta Aroca i Roger Carandell, comptarà amb les intervencions del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined