1. La campanya comptarà amb un pressupost de 39 milions d’euros
Imatge recurs radiador{"name":"2023/07/21/10/13/0eaba006-a1d8-47c5-a430-d74a56743ad1.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":190576}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha iniciat el procés de pagament del bo social tèrmic corresponent a l’any 2022. La mesura beneficiarà 110.689 llars en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social, i enguany ha augmentat el seu pressupost fins als 39 milions d’euros, quan l’any anterior va ser de 26,2 milions. Les persones beneficiàries del bo social tèrmic són aquelles que ja ho són del bo social elèctric, i rebran un pagament únic per compensar les despeses necessàries per garantir el subministrament d’energia per a usos tèrmics o per finançar actuacions d’estalvi o millores de l’eficiència energètica.

El primer pas del procediment és comunicar a les persones beneficiàries que tenen dret a aquest ajut, i també demanar-los que procedeixin a modificar les seves dades si s’escau. Les persones beneficiàries poden efectuar des d’avui i en el termini d’un mes les comprovacions o les correccions de dades que considerin pertinents en aquest enllaç, que també inclou informació addicional sobre el tràmit. Un cop acabat aquest termini, es començarà a materialitzar el pagament de l’ajut.

Enguany, l’import del bo social tèrmic oscil·larà entre els 158,35 i els 797,22 euros, en funció del grau de vulnerabilitat de cada llar i de la climatologia de la seva ubicació. Aquesta quantia ha augmentat substancialment en relació amb l’anterior campanya del bo social tèrmic, en què es van abonar imports d’entre 82 i 373 euros.

El bo social tèrmic és un programa de concessió directa d’ajuts destinats a pal·liar la pobresa energètica en persones consumidores vulnerables, quant a energia destinada a calefacció, aigua calenta sanitària o cuina. Aquesta actuació contra la pobresa energètica s’integra en el procés de transició energètica que ha iniciat Catalunya, i que compta amb la justícia i amb el compromís de no deixar ningú enrere com un dels seus eixos vertebradors.