Tània Verge

Tània Verge Mestre Consellera d'Igualtat i Feminismes

Nascuda a Reus l’any 1978.

És llicenciada en Ciència Política i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra, màster en Cooperació Internacional per la Universidad Carlos III de Madrid i doctora en Ciència Política per la Universidad Complutense de Madrid.

Va treballar al Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya de l’any 2007 al 2010, i entre el 2018 i el 2021 ha estat membre del seu Consell Rector.

És catedràtica de ciència política a la Universitat Pompeu Fabra, on ha estat la responsable de les polítiques d’igualtat en el període 2014-2021. La seva recerca s’ha centrat, d’una banda, en com el gènere travessa els partits polítics i els parlaments i, d’altra banda, en l’adopció i la implementació de les polítiques d’igualtat.

Ha assessorat diferents institucions i organitzacions nacionals i internacionals en matèria de polítiques d’igualtat, incloent el Parlament de Catalunya, el Síndic de Greuges de Catalunya, AQU Catalunya, l’Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere i el Consell d’Europa.

Va ser membre de la Sindicatura Electoral de l’1 d’octubre. Activista de diferents entitats i col·lectius del moviment feminista de Catalunya, entre les quals destaquen Ca la Dona i #OnSónLesDones.