1. Avui dijous, l’auditori Barradas ha acollit la segona representació d’enguany al municipi de l’obra amb l’assistència de 200 alumnes dels centres escolars Busquets i Punset, Alpes, Joan Maragall, Pablo Neruda, Santa Marta i Ausiàs March
  2. Fa 9 anys que es representa aquesta obra de teatre, i fins ara l’han vist més de 9.500 alumnes d’escoles i instituts en una seixantena de representacions


Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat aquest matí a l’Auditori Barradas la representació de l’obra de teatre ‘A foc lent’, una activitat que s’emmarca en la campanya de sensibilització ‘Revetlles amb Precaució. L’acte d’avui ha comptat amb la presència de més de 200 alumnes de 6è de primària de l’escola dels centres escolars Busquets i Punset, Alpes, Joan Maragall, Pablo Neruda, Santa Marta i Ausiàs March.

L’obra de teatre ‘A foc lent’, interpretada per la companyia ‘Milnotes’, explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan. Amb aquesta iniciativa, Protecció Civil de la Generalitat vol apropar els consells de seguretat per gaudir d’una revetlla segura als joves de forma amena i dinàmica.

Es tracta de la segona i última representació que es farà al municipi d’aquesta obra. El passat 5 de juny es va fer la primera al Teatre Joventut per a l’alumnat de les escoles Màrius Torres, Sant Jaume de la FEP i Montessori. En total unes 600 persones entre alumnat i personal docent han vist ‘A Foc Lent’ a L’Hospitalet de Llobregat.

La directora General de Protecció Civil, Marta Cassany, ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha explicat que "Amb l'obra de teatre volem que els infants s'ho passin bé i a la vegada aprenguin els consells de seguretat bàsics per no prendre mal i cuidar l'entorn durant la revetlla. Volem agrair la col·laboració a tots els centres escolars i els municipis que s'impliquen per apropar aquesta iniciativa als nens i nenes de tota Catalunya".

En la presentació de l’acte també hi ha participat el tinent d’alcalde de Seguretat, Jesús Husillos.

Després de la representació de l’obra, un membre del grup La Pau ha ensenyat als infants els consells a seguir en cas de cremades o altres lesions, i un membre de la colla Tro de L’Hospitalet i del voluntariat de Protecció Civil de L’Hospitalet de Llobregat els ha mostrat com llençar petards de forma segura, quin tipus de petards hi ha al mercat i a quines edats van adreçats.

Enguany, l’obra de teatre es representarà a una desena de municipis, especialment dirigida a l’alumnat entre 4rt de primària i 1r de l’ESO de diferents centres escolars d’arreu del país. A més de les representacions que s’han fet a Palafrugell, Manlleu, la Sènia i Altafulla, també se’n faran a Barcelona, Les Borges Blanques i Palau-solità i Plegamans.

La peça teatral ‘A foc lent’ es representa des del 2016, i des de llavors s’han fet una seixantena de representacions a diversos municipis catalans i l’han vist més de 9.500 alumnes.

Protecció Civil de la Generalitat reforça la campanya de sensibilització de la revetlla publicant els principals consells de seguretat amb l’etiqueta #revetllasegura als comptes de Twitter @emergenciescat, Instagram i Facebook

Podeu consultar els consells a Revetlles i festes amb foc

2  

Imatges

Imatge de la representació de l'obra de teatre "A foc lent" (1)

Imatge de la representació de l'obra de teatre "A foc lent" (1) 133261

Imatge de la representació de l'obra de teatre "A foc lent" (2)

Imatge de la representació de l'obra de teatre "A foc lent" (2) 92460