1. El cap de l’Executiu ha rebut a Palau els tres clubs catalans que enguany han participant a la Final Four de l’Eurolliga femenina de waterpolo, els Club de Natació Sabadell, Sant Andreu i Mataró
  2. La consellera Vilagrà ha destacat l’excel·lent moment que viu el waterpolo femení i ha assegurat que amb la presència històrica d’enguany a la Final Four “heu demostrat que Catalunya és un referent en l’esport femení”
El president amb les jugadores i els equips tècnics dels Clubs de Natació de Sabadell, Sant Andreu i Mataró (Fotografia: Arnau Carbonell)
El president amb les jugadores i els equips tècnics dels Clubs de Natació de Sabadell, Sant Andreu i Mataró (Fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/06/05/14/02/9f17d735-1e59-4fd7-ba4b-efeb47be4e89.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":180762}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat aquest matí que “l’esport femení ha iniciat a Catalunya un camí d’èxits” i de “valoració social” que tan sols “són la primera passa” per a un futur encara més prometedor. Així ho ha afirmat durant la recepció que el Govern ha ofert aquest migdia als tres clubs catalans que enguany han disputat la Final Four de l’Eurolliga femenina de waterpolo: els Clubs de Natació Sabadell (guanyador de la competició), Mataró i Sant Andreu. “Que hi hagi hagut tres equips catalans a la fase final ens omple d’orgull i mostra clarament el bon moment que viu l’esport, especialment el femení, a Catalunya”, ha ressaltat Aragonès, per després afirmar que l’acte d’avui “és un reconeixement i un estímul” a tota la feina feta.

Davant de les jugadores i l’equip tècnic dels clubs, el president ha subratllat que la presència històrica de Catalunya a la competició europea de waterpolo femení no és fruit de la casualitat, sinó fruit “de molt esforç i sacrifici” que cal reconèixer des de les institucions. “El reconeixement no és només important per fomentar la pràctica esportiva, sinó també perquè ajuda a la cohesió socials i a transmetre els valors del treball en equip, la constància, la perseverança i una sana ambició per aconseguir els èxits, que us converteixen en referents per a moltes nenes i nens”, ha dit a les jugadores.

Clubs de waterpolo{"name":"2024/06/05/14/04/91ab2991-557e-4884-8835-a003f970aea6.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":156591}

El president ha destacat que els títols assolits aquesta temporada per part del waterpolo femení català són “la millor manera de tancar una legislatura en què hem destinat molts esforços a potenciar i visualitzar els equips i les competicions femenines”. Una política que el cap de l’Executiu ha assegurat que ha contribuït “al canvi de mirada de la societat cap a l’esport femení”, que no hauria estat possible sense “el talent i l’esforç de jugadores i clubs”, ni “la convicció” de la Secretaria General de l’Esport i l’activitat física.

Per la seva banda, la vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà Pons, ha destacat “l’excel·lent” moment que viu el waterpolo femení i la projecció internacional que han aconseguit les jugadores de tots tres equips catalans. “Amb aquestes victòries heu demostrat que Catalunya és un referent en l’esport femení i això ens impulsa a seguir treballant per donar més altaveus a un esport que, massa sovint, no ha tingut el reconeixement que es mereix”, ha dit. Tot i el camí que encara queda per recórrer, Vilagrà ha posat en valor tota la feina que s’ha aconseguit en la darrera legislatura, multiplicant per deu les ajudes a l’esport femení i impulsant polítiques transversals amb visió de dona. Finalment, la vicepresidenta ha tingut unes paraules per la Federació Catalana de Natació de qui ha dit que són “el pal de paller” del sistema esportiu i “el secret de l’èxit” de l’esport català”.

A l’acte també hi ha assistit la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula Paretas, a més dels presidents dels tres clubs i representants de la Federació Catalana de Natació.