. En les entrades i perquisicions dutes a terme el 21 de maig, es van detenir 10 homes, intervenir 1.471 plantes de marihuana en quatre naus i 6.835 euros

. L’organització criminal, establerta a Catalunya el mes de novembre de 2023, estava integrada per unes 15 persones, cadascuna de les quals tenia un rol específic

Agents de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir el 21 de maig 10 persones integrants d’una organització criminal, a Cervelló, Sant Climent de Llobregat, Vilanova i la Geltrú i Castellar del Vallès, a qui se’ls atribueixen delictes contra la salut pública en la modalitat de tràfic de drogues i organització criminal. Dos dies després, es van detenir dos homes més en relació aquests fets a La Pineda (Vila-seca).

El passat 21 de maig, es va dur a terme quatre entrades i perquisicions a les naus investigades on els arrestats cultivaven la marihuana, així com dels domicilis dels principals investigats. Com a resultat, es van detenir 10 homes, d’entre 21 i 48 anys, com a presumptes autors de delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal, la intervenció de quatre plantacions de marihuana, amb un total de 1.471 plantes, i la d’uns 6.835 euros.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta des de principis de gener després que els investigadors van tenir coneixement d’una possible plantació de marihuana ubicada a una nau industrial de Castellar de Vallès. Després de diferents gestions d’investigació dutes a terme, els investigadors van determinar que darrere d’aquesta nau hi havia un grup criminal amb una activitat estructurada i sostinguda en el temps dedicat al cultiu de marihuana a escala industrial, que també gestionava altres plantacions interiors ubicades a les localitats de Vilanova i la Geltrú, Sant Climent de Llobregat i Cervelló.

A més, es va poder identificar a la cúpula de l’organització, des de les persones que coordinaven les diferents naus i altres habitatges destinats al cultiu massiu, i gestionaven també el finançament per al lloguer de vehicles o immobles. Els investigats prenien mesures de seguretat per eludir l'acció investigadora. En aquest sentit, les naus de Castellar del Vallès i Vilanova i la Geltrú, van ser llogades a noms de terceres persones, possiblement amb la figura coneguda com a "testaferros".

En un altre rol, els investigadors van detectar que persones encarregades del manteniment i vigilància de les plantacions minimitzaven al màxim les sortides al carrer per no ser detectats per veïns, ni per la policia.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els dos primers detinguts van passar a disposició judicial davant el Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell el 23 de maig.

Oficina de Comunicació

Sabadell, 02 de juny de 2024