1. Aquests recursos, que mobilitzaran 60 milions d’euros d’inversió privada, corresponen a la línia d’ajuts a inversions d’alt impacte
  2. Ho ha explicat el secretari d’Empresa i competitivitat, Albert Castellanos, en el marc de la reunió de l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear reunit aquest matí a Ascó


La Generalitat destinarà 20 milions d’euros a potenciar projectes empresarials a les zones afectades pel futur tancament de les centrals nuclears mitjançant la línia d’ajuts d’Alt Impacte. Aquesta inversió beneficiarà aproximadament a 20 projectes empresarials que generaran uns 225 llocs de treball i suposarà una inversió privada de 60 milions d’euros . Així ho ha avançat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, després de la reunió d’aquest matí de l’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear a Ascó.

En aquest sentit, el secretari ha explicat que “tot i que la línia d’alt impacte es resoldrà el proper mes de juny, ja podem confirmar que hi ha projectes empresarials que podran invertir en aquestes zones i que crearan llocs de treball necessaris per fer front al futur tancament de les centrals nuclears”.

L’òrgan de govern del Fons de Transició Nuclear també ha acabat de definir la distribució dels 48 milions d’euros del pressupost d’enguany. Castellanos ha recordat que l’objectiu és que “tots els recursos arribin al territori per generar activitat econòmica alternativa al tancament de les centrals nuclears”.

Aquest tancament comportarà la desaparició d’una mitjana de 3.000 llocs de treball directes i incidirà en el teixit econòmic dels municipis del Priorat, el Baix Camp, el Montsià, la Terra Alta, la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre, les Garrigues i el Segrià.

L’òrgan de govern del Fons està integrat per representants dels municipis, agents socials i el presideix la Secretaria d’Empresa i Competitivitat del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials