1. Estrenem la nova categoria ‘Infantil’ amb 8 participants i augmenta la participació d’esportistes bombers
  2. El millor temps l’han aconseguit Enrique Santamaria amb 12:42 minuts en la categoria masculina i Laia Montoya amb 13:48 minuts en la categoria femeninaAvui dissabte, 25 de maig a les 8.50 hores, s’ha celebrat la VI Vertical Montserrat, la cursa vertical més exigent de l’Estat espanyol, en la que gairebé 250 participants han pujat els 2.180 esglaons que separen l’estació inferior del Funicular de la Santa Cova de Montserrat de l’estació superior del Funicular de Sant Joan de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) superant els 388 metres de desnivell.

Els guanyadors en la categoria ‘Open’ han estat Enrique Santamaria amb 12:42 minuts i Laia Montoya amb 13:48. La Vertical Montserrat forma part i és puntuable pel Circuito Nacional de Carreras Verticales (CCV). Enguany, en aquesta modalitat, hem tornat a tenir presència internacional amb esportistes del Brasil, d’Anglaterra i deVivi Xhevrije, una atleta de 60 anys provinent de Nova York.

La sisena edició ha augmentat la participació de bombers, amb71 membres, de diferents cossos: Generalitat de Catalunya, Bombers de Barcelona, Bombers d’Andorra, Bomberos del Ayuntamiento de Madrid, Bomberos de la Comunidad de Madrid, Bomberos de la Diputación de Zaragoza, Bomberos del Ayuntamiento de Zaragoza, Consorcio Provincial de Bomberos de Toledo. Han pujat els 2.180 esglaons uniformats amb l’equip d’intervenció que pesa uns 23 kg.

El millor temps aconseguit en la categoria ‘Bombers’ ha estat per Adrià Duarri de Bombers de Barcelona (parc Bombers de l’Eixample) amb un temps de 18:27 minuts. Aquest és el tercer any que han participat bomberes, 4 en total, i el premi per a la millor bombera ha estat per Mireia Quirós de Bombers de la Generalitat (Parc de Torroella de Montgrí) amb un temps de 24:32. Ha estat capaç de batre els 25:57 de Clara Nierga de Bombers de la Generalitat de l’any passat.

També han participat 6 esportistes en la categoria ‘Inclusiva’, fent Aniceto Rodríguez, amb una marca de 24:31, el millor temps en la modalitat visual i en Josep Díaz amb 19:32 en la física. En la modalitat visual femenina, l’atleta paralímpica Pepi Benitez, ha fet un temps de 21:31. L’Aniceto Rodríguez, amb discapacitat visual, ha anat acompanyat d’un guia vident i unit per una barra direccional. D’aquesta manera, la Vertical Montserrat segueix contribuint a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport.

Enguany la Vertical Montserrat ha incorporat una novetat important, la nova categoria Infantil. Hi han participat 8 nens i nenes d’entre 10 i 15 anys acompanyats d’un esportista adult. Aquesta categoria ha pujat el tram inferior del recorregut, és a dir, els 711 esglaons del funicular de la Santa Cova. Jofré Ortuño, amb un temps de 4:13 i Agnès Ortuño amb un temps de 5:57 han estat els guanyadors.

En la categoria més solidària, la de ‘Som Un Equip’ (SUE), es manté el número d’inscrits de l’any anterior amb un total de 22. Dirigida a persones, empreses, escoles, clubs esportius i altres organitzacions, han participat amb dos corredors/es que les ha representat després d’haver aconseguit un repte solidari de 500€.

En aquesta sisena edició hi ha participat el primer equip SUE d’una associació excursionista, 4000 Peus, i d’un club esportiu, Invictus Workout. Destacar també, els 4 equips SUE de Off Diabetes que, a través de la cursa, han volgut sensibilitzar sobre aquesta malaltia. Els guanyadors han estat en la modalitat SUE mixta Aigües de Barcelona – Som Aigua, en la modalitat SUE masculina l’Aeri de Montserrat, i en la SUE femenina, Invictus Workout.

Es poden consultar tots el temps i classificació al web de SportManiacs i pròximament al web verticalmontserrat.org

Creada l’any 2017 pel cos dels Bombers de la Generalitat de Catalunya i organitzada conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu, s’emmarca dins el projecte Bombers amb Causa. Compta amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Abadia de Montserrat i el Patronat de la Muntanya de Montserrat i la col·laboració, entre altres, de Bombers de Barcelona, Creu Roja de Catalunya, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Inaccés i Airbox.

En aquestes 6 edicions, la Vertical Montserrat sempre ha tingut l’objectiu d’aconseguir fons per finançar projectes de recerca en malalties infantils i programes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió ateses en els diversos centres de Sant Joan de Déu. I, alhora, fomentar la inclusió de les persones amb discapacitat.

L’ambaixador de la Vertical Montserrat de 2024 ha estat l’atleta professional de curses de trail running i campió mundial d’esquí de muntanya, Oriol Cardona.

A més, per tercer any consecutiu, s’ha realitzat una retransmissió en directe a través de Canal Taronja i La Xarxa+ per a les televisions locals d’arreu de Catalunya i per streaming des de les seves plataformes digitals. També s’ha pogut veure a la plaça del Monestir, on ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis i s’ha instal·lat una pantalla gegant.

No s’han volgut perdre la cursa Toni Segarra, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Delort, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, el pare Ignasi Fossas de l’Abadia de Montserrat, Juanjo Ortega director de l’Àrea de Captació de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Gemma Rodríguez, alcaldessa de Collbató i Núria Carreras, alcaldessa de Monistrol de Montserrat, entre d’altres autoritats.

Per a aquelles persones que encara vulguin col·laborar, s'ha habilitat un ‘Dorsal Zero’ que estarà operatiu fins la setmana posterior a la celebració de la cursa.

Des de la creació del projecte solidari fins a l’any passat, Bombers amb Causa ha recaptat més de 800.000 € i ha finançat beques de recerca i investigació de malalties infantils, i projectes socials de Sant Joan de Déu relacionats amb la infància.

Cerdanyola del Vallès, 25 de maig de 2024

14.00 h

1  

Fitxers adjunts

Informació d'interès per als mitjans de comunicació

Informació d'interès per als mitjans de comunicació
DOC | 255488