La directora general del CAT112, Irene Fornós, ha rebut el director general d’Interior i Emergències del Govern de l’Aragó, Miguel Ángel Clavero, que ha encapçalat la delegació aragonesa

La directora del CAT112, Irene Fornós, acompanyada del subdirector del CAT112, Andreu Alfonso, ha rebut avui a l’edifici CAT112 de Reus una delegació del 112 d’Aragó, depenent del Departament de Presidència, Interior i Cultura, que ha visitat l’edifici per conèixer el funcionament de l’edifici d’emergències i del servei del telèfon d’emergències 112 de Catalunya, així com la seva coordinació amb tot el sistema d’emergències català. L’edifici del CAT112, que va ser inaugurat l’any 2010, és referent en la gestió de les emergències i la delegació aragonesa l’ha volgut visitar per conèixer-ne els detalls de configuració i funcionament.

A banda del director general d’Interior i Emergències, la delegació del govern d’Aragó estava formada també pel cap del servei de Seguretat i Protecció Civil, Jorge Crespo, pel cap d’Emergències, Manuel Goñi, i per dos arquitectes.

La delegació del Govern aragonès ha visitat la sala del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, la sala del 112, i altres espais com la sala de Mossos d’Esquadra. En la visita i una reunió de treball posterior han pogut observar com funciona el telèfon únic d’emergències i com s’integra amb els diferents cossos operatius que han de respondre a una emergència.

El CAT112 i els serveis d’emergències del Govern d’Aragó mantenen un contacte i interlocució habitual, ja que hi ha una àmplia zona de frontera que provoca que en algunes emergències, per configuració orogràfica i de cobertura telefònica, la trucada al 112 es faci a un o altre servei (el d’Aragó o el de Catalunya) tot i tenir lloc en l’altre territori. Així, la coordinació fa que aquestes emergències puguin ser ateses amb la mateixa eficàcia i rapidesa que en qualsevol altre situació del dia a dia del servei 112.

2  

Imatges

Imatge a l'exterior de l'edifici del CAT112

Imatge a l'exterior de l'edifici del CAT112 128917

Imatge de la visita a l'interior de l'edifici CAT112

Imatge de la visita a l'interior de l'edifici CAT112 127276