1. La sessió ha comptat amb representants de Protecció Civil de la Generalitat, Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals

Dinou alcaldes i alcaldesses i diferents responsables municipals d’un total de 30 municipis de la vegueria de Tarragona han assistit aquest dimecres a la tarda a la sessió informativa sobre el nou pla INFOCAT que s’ha fet en format presencial al CAT112 de Reus per tal de donar a conèixer als responsables municipals les novetats del Pla. La reunió informativa ha estat presentada per la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, junt amb el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, i ha comptat amb la presència de la directora dels serveis territorials d’Interior, Eli Llombart.

En la sessió hi ha intervingut el cap del servei territorial de Protecció Civil de la Generalitat a Tarragona, Joan Carles Francès; el Sotsinspector de l’Àrea Regional de Tarragona dels Agents Rurals, Andreu Momblan; el Cap de l’Àrea d’Operacions dels Bombers de la Generalitat, Carmel Expósito; i l’Inspector de Mossos d’Esquadra, Víctor Badet.

El Govern ha aprovat recentment la revisió del Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT) amb l’objectiu de reforçar la capacitat de tot el sistema de protecció civil i emergències davant l’agreujament del risc d’incendi forestal a Catalunya en el marc del canvi climàtic. El nou Pla millora l’estructura interna dels grups operatius en les seves actuacions sobre el terreny, s’han ampliat les mesures d’emergència per la protecció de la població i s’ha millorat el flux de presa de decisions.

A més, s’ha ampliat el nombre de municipis amb obligació de redactar el seu pla municipal per incendis forestals degut a un nou anàlisi de perill que incorpora factors de canvi climàtic. D’aquesta manera, al Camp de Tarragona hi ha 5 municipis que han passat de res a estar obligats: Vallmoll, Vilabella, Pira, Solivella i Secuita; 19 que han passat de res a estar recomanats: Alió, Botarell, Bràfim, Cambrils, Constantí, el Milà, el Morell, el Rourell, els Garidells, la Masó, Montbrió del Camp, Nulles, Puigpelat, Reus, Riudoms, Torredembarra, Vilallonga del Camp, Vila-seca i Vinyols i els Arcs. Finalment, 2 municipis han passat d’obligats a recomanats: Altafulla i La Canonja.

Les novetats al pla INFOCAT adapten l’organització i la resposta operativa i directiva per fer front a l’augment del risc d’incendi forestal pels efectes del canvi climàtic, que ha provocat que la temporada d’incendis comenci cada vegada més aviat i que es puguin produir grans incendis també fora dels mesos de major risc.

La revisió del pla INFOCAT s’ha fet per tal de poder fer front als escenaris de risc extrem cada cop més freqüents per efecte del canvi climàtic on és més probable la simultaneïtat d’incendis forestals, l’aparició d’incendis de ràpida evolució i afectació a la població de forma sobtada o l’afectació a grans extensions de territori on la capacitat de resposta dels serveis d’emergència pot quedar condicionada.

Han assistit a la reunió 19 alcaldes i alcaldesses: l’alcalde de Sarral, Jaume Fornés; l’alcaldessa de Passanant i Belltall, Maria Carme Amenós; l’alcalde de Capçanes, Sergi Barceló; l’alcaldessa de Pratdip, Sílvia Carrillo; l’alcalde de Riudecanyes, Ernest Roigé; l’alcaldessa de Creixell, Montserrat Muñoz; l’alcalde de Blancafort, Enric París; l’alcalde de Colldejou, Marc Barrera; l’alcalde de l’Albiol, Andreu Carrasco; l’alcalde de La Secuita, Eudald Roca; l’alcalde de Mont-ral, Francesc Xavier Pagès; l’alcalde de Vilaverd, Magí Marimon; l’alcalde de L’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal; l’alcalde de Forès, Julià Josep; l’alcaldessa d’Argentera, Mònica Crusat; l’alcalde de Salomó, Xavier Ferrando; l’alcalde de L’Aleixar, Josep Biosca; l’alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté; i l’alcaldessa de Puigpelat, Marta Blanch. També han assistit diferents càrrecs (regidors, tècnics, caps de policia local) d’altres municipis.En total, una trentena de municipis han estat representats en la sessió. Properament se’n faran d’altres per a que tots els ajuntaments de Tarragona tinguin l’oportunitat de conèixer les novetats que els afecten.

Per a més informació sobre el nou pla INFOCAT, podeu consultar el següent enllaç

4  

Imatges

Sessió INFOCAT per a responsables municipals 8 de maig CAT112

Sessió INFOCAT per a responsables municipals 8 de maig CAT112 208661

Sessió INFOCAT per a responsables municipals 8 de maig CAT112

Sessió INFOCAT per a responsables municipals 8 de maig CAT112 217221

Sessió INFOCAT per a responsables municipals 8 de maig CAT112

Sessió INFOCAT per a responsables municipals 8 de maig CAT112 155128

Sessió INFOCAT per a responsables municipals 8 de maig CAT112

Sessió INFOCAT per a responsables municipals 8 de maig CAT112 167212