{"name":"2024/04/30/16/51/2cad6fe0-4d51-4279-a80a-8bdc75c3c90f.jpeg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":451855}

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui l'Oferta d'Ocupació Pública (OPP) de l'any 2024, que permetrà tirar endavant noves convocatòries per a Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Agents Rurals.

En concret, s’inclou una convocatòria de 900 places de l'escala bàsica del Cos de Mossos d'Esquadra que està prevista que es publiqui el proper mes de setembre. D’aquesta manera, la nova promoció de mossos s’incorporaria a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya l’octubre de 2025.

Aquesta legislatura s'han aprovat tres convocatòries al Cos de Mossos d'Esquadra amb 2.540 noves places. La incorporació de nous agents permetrà reforçar la plantilla del cos amb l'objectiu final d'arribar a 22.000 agents de cara a l'any 2030.

En el cas de Bombers de la Generalitat, l’OPP aprovada avui pel Govern permetrà tirar endavant una convocatòria de 300 noves places d’accés al cos per aquest 2024 en la categoria de bomber/a de primera de l’escala tècnica, que està previst que es publiqui aquesta tardor.

El procés de selecció del nou personal per al Cos de Bombers és el concurs-oposició, que es complementa amb una fase formativa i una de pràctiques. La primera fase, la d'oposició, atorgarà a les persones participants un màxim de 40 punts i constarà de cinc proves: coneixements, físiques, oficis, avaluació psicològica i mèdica. Hi haurà una sisena prova per a les persones aspirants que no acreditin coneixements de llengües catalana i castellana.

Per últim, l’Oferta d’Ocupació Pública farà possible també la convocatòria de 105 d'efectius de l'escala bàsica del Cos d'Agents Rurals que es publicarà a finals d’any. El Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals preveu un increment de la plantilla fins a l'any 2024 de 300 efectius, alhora que un increment de 50 places de personal tècnic, administratiu i personal laboral per consolidar l'estructura d'aquest. L'objectiu és consolidar el cos i començar a desplegar les diferents categories professionals i els diferents grups especials i de suport que han de conformar el Cos d'Agents Rurals.