Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
11-06-2018 20.17

Portaveu Artadi: "Apel·lem a tornar a la política els temes que són polítics"

  • El president Torra es reuneix amb Xavier García Albiol i es compromet a donar compte a tots els grups parlamentaris de l’evolució de les relacions amb el govern espanyol
El president Torra amb el líder del PPC a Palau

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha reunit aquesta tarda amb el líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, en el marc de les reunions que està mantenint amb tots els grups parlamentaris. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha afirmat després de la trobada que des del Govern “apel·lem a tornar a la política els temes que són polítics” i ha remarcat “la cordialitat” amb la que s’ha desenvolupat la trobada. “Ens agradaria que la política catalana i la política espanyola es poguessin assemblar una mica més en el to de la reunió que hem tingut avui”, ha afegit.

La portaveu Artadi ha explicat que el president Torra “s’ha compromès a tenir al dia i de donar comptes als diferents grups parlamentaris de per on passa la política catalana i, en particular, per on passa una potencial negociació de diàleg amb l'Estat espanyol”.

Davant la petició del líder del PP de retirar els símbols polítics del Palau de la Generalitat ha recordat que “són símbols de democràcia, de llibertat, de drets fonamentals”, és a dir, “uns valors que entenem que són compartits per tots els catalans” i que “aquest Govern abraça i que voldríem que fossin compartits per tota la classe política”. En aquest sentit, ha instat a “reafirmar-nos en uns símbols que creiem que són de tots i que aporten el millor de la nostra societat”.
 
El president de la Generalitat ha expressat durant la trobada la necessitat de “respectar el model d’escola catalana”. En paraules de la portaveu Artadi, el president Torra ha traslladat la importància que “els mestres puguin seguir fent en llibertat i sense pressions la seva tasca” per tal de preservar “un model d'escola catalana que representa cohesió social i que és un model d'èxit”.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat