Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
12-09-2017 18.49

Bassa: 'Contractem 403 nous professionals perquè la implementació de la Renda garantida de ciutadania sigui una realitat'

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat avui el procés d'implementació de la Renda Garantida de ciutadania.

La consellera Bassa, el secretari general, Josep Ginesta, i el director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, a la roda de premsa
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquesta tarda en roda de premsa amb el secretari general del departament, Josep Ginesta, i el director general d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa, Josep Vidal, el procés d'implementació de la Renda garantida de ciutadania.
 
Durant la seva intervenció, Bassa ha recordat que “la Renda Garantida de Ciutadania és un nou dret social, el primer que hem conquerit en anys, un dret subjectiu, és a dir que no va lligat a disponibilitat pressupostària”. “És una eina que té com a objectiu lluitar contra les desigualtats promovent l'apoderament de les persones que la rebin”, ha afegit la consellera.
 
La nova prestació s'implementarà a partir del dia 15 de setembre i permetrà que les persones beneficiàries cobrin d'entrada 564€ mensuals lligats a un pla d'inserció laboral o d'inclusió social segons la realitat de cada receptor. La quantitat a percebre anirà augmentant fins l'any 2020 quan els beneficiaris cobraran el 100% de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) estimat ara en 664€ al mes.
 
En aquest sentit, la consellera ha posat èmfasi en el pla d'inserció laboral o d'inclusió social que va lligat a 150€ de la prestació, “volem que els receptors de la prestació puguin deixar de ser-ho i s'insereixin al món laboral el més aviat possible, ningú vol viure depenent d'una prestació”. D'aquesta manera, els perceptors de la Renda garantida de ciutadania cobraran una prestació garantida de 414€ on s'hi afegiran 150€ complementaris en funció de si es segueix el pla acordat entre administració i beneficiari.
 
Les persones beneficiàries de la Renda garantida de ciutadania han de ser majors de 23 anys, no disposar d'ingressos, rendes o recursos mínims durant els sis mesos anteriors a la sol·licitud i no ser beneficiàries d'una prestació pública o privada de servei residencial. Alhora hauran d'estar empadronades a Catalunya i tenir-hi residència durant els 24 mesos anteriors a la sol·licitud, així com no disposar de propietats a banda de l'habitatge habitual. En aquesta primera fase, la RGC només serà compatible amb les rendes de treball a temps parcial de famílies monoparentals.
 
Pel què fa a la implementació de la Renda garantida, la titular de Treball, Afers Socials i Famílies ha explicat que ja es pot sol·licitar cita prèvia i les primeres persones ja tenen hora per divendres, data en què s'inicia la implementació de la prestació. En aquest sentit, Bassa ha anunciat que “hem contractat 403 nous professionals per atendre demandes d'informació, fer sol·licituds de la prestació i gestionar la Renda garantida de ciutadania”. Aquests professionals s'han incorporat a les Oficines de Treball (189 efectius), a les oficines d'Atenció Ciutadana i Oficines d'Afers Socials i Famílies (133 efectius), a la Direcció General d'Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa (44 efectius) i la a Direcció General de Protecció Social (37 efectius).
 
Durant la roda de premsa també  s'ha presentat la campanya informativa que va engegar la Generalitat el passat dia 7 i que té per objectiu donar a conèixer la implementació de la Renda garantida a tots els possibles beneficiaris. A través d'anuncis inserits a premsa escrita, mitjans digitals, falques de ràdio i xarxes socials, es deriva als possibles receptors de la nova prestació al web rendagarantida.gencat.cat o al telèfon 900 400 012 per a saber si tenen dret a percebre la Renda i demanar cita prèvia per a fer la sol·licitud.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat