Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
14-07-2017 20.48

Els nous consellers del Govern prenen possessió del càrrec i oficialitzen el traspàs de carteres

Jordi Turull pren el relleu de Presidència a Neus Munté, de qui ha rebut com a regal un exemplar de la Declaració Universal dels Drets Humans


  • La nova consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, assumeix el càrrec “amb molta il·lusió” i amb la tranquil·litat que el curs està “molt ben encarrilat”
  • El nou responsable d’Interior, Joaquim Forn, assegura que continuarà treballant amb una visió transversal de la seguretat i donant molta importància a la prevenció
Els nous consellers del Govern s’han reunit amb els seus predecessors en el càrrec per oficialitzar el tradicional traspàs de carteres, després de l’acte institucional de presa de possessió que s’ha celebrat aquesta tarda al Palau de la Generalitat.
Turull-Munté
Relleu a Presidència
 
El nou conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha agafat el relleu al capdavant del Departament en una trobada amb Neus Munté al despatx de la consellera sortint, situat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Turull ha remarcat que  assumeix aquesta responsabilitat amb el “difícil repte” de desenvolupar la tasca “com a mínim de manera semblant a com ho ha fet Munté”.
 
La consellera sortint ha obsequiat Turull amb un exemplar de la Declaració Universal de Drets Humans, de la qual ha volgut destacar especialment l’article 21, referent al dret de tot ciutadà a participar en el govern del seu país. “Puc dir per experiència que aquest és un honor altíssim i sé que per al conseller Turull aquest és un honor molt alt també i més en un moment com l’actual pel seu grau de compromís amb el país”, ha explicat Munté.
 
Del nou conseller, Munté ha dit que “ho farà molt bé”. “Sé que farà una gran feina en totes les àrees del Departament i que, en el conjunt del Govern, pot contribuir a que l’1 d’octubre es pugui votar en el referèndum, ha assegurat.

Ruiz-Ponsatí
Traspàs de cartera a Ensenyament

La nova consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, ha rebut aquesta tarda la cartera d’Ensenyament de mans de la consellera sortint, Meritxell Ruiz. Ponsatí ha destacat que “afronta la nova etapa amb molta il·lusió” i ha volgut manifestar que “el curs està molt ben encarrilat i que els pares poden estar ben tranquils”.
 
La consellera sortint, Meritxell Ruiz, ha obsequiat la nova consellera d’Ensenyament amb exemplars de la Llei d'educació de Catalunya, del Pla de Govern, de l’Ofensiva país a favor èxit escolar i del quadren dels resultats de les avaluacions de competències de 6è de primària i de 4t d’ESO, en què ha subratllat que “per primer cop s’ha arribat per sota del 15% en l’alumnat de la franja baixa, una millora de l’anglès i de les matemàtiques a ESO”.
 
Per acabar, Ruiz ha lliurat a la consellera Ponsatí un poema d’Espriu, del qual n’ha llegit un fragment:
 
“Si et criden a guiar
 un breu moment
 del mil·lenari pas
 de les generacions,
 aparta l’or
 la son i el nom”. 
Forn-Jané
Canvi de titular a Interior

Al Departament d’Interior, Jordi Jané ha cedit el relleu a Joaquim Forn, de qui ha ressaltat que és “una persona preparada” amb qui l’uneix “l’amistat i la militància política”. I ha afegit: “Estic satisfet perquè a Interior hi deixo un amic, una gran persona, que ha tingut responsabilitats de govern en l’àmbit de la seguretat”.
 
El fins ara titular d’Interior ha dit sentir-se honorat pel càrrec que ha assumit, i ha destacat que durant aquest dos anys ha pogut veure de prop la dedicació i compromís que tenen amb les persones els cossos i forces de seguretat i emergències del país.
 
Per la seva banda. Forn ha agraït al president la confiança i ha assegurat: “Continuarem  treballant en la mateixa línia, amb una visió transversal de la seguretat i donant molta importància a la prevenció”.
 
Finalment, el nou secretari del Govern, Víctor Cullell, ha pres el relleu de mans del seu antecessor, Joan Vidal.
Fotografies
Foto del traspàs de cartera a Presidència

Foto del traspàs de cartera a Presidència JPG 150KB

Foto del relleu a Ensenyament

Foto del relleu a Ensenyament JPG 5,107MB

Foto del traspàs de cartera a Interior

Foto del traspàs de cartera a Interior JPG 973KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat