Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
19-06-2017 12.38

President Puigdemont: "Aconseguirem tot allò que ens proposem com a poble si persistim i no renunciem ni ens resignem"

  • El cap de l’Executiu afirma que “qui vulgui emmirallar-se en Catalunya s’ha de poder reconèixer en el respecte dels drets irrenunciables”
  • Carles Puigdemont ha encapçalat la presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora i la presentació de la Memòria 2016 d’aquest òrgan consultiu del Govern
  • El president posa en relleu “la credibilitat de la Comissió, que s’allunya de les pràctiques viciades i intervinents d’altres tradicions que no són la nostra”
Presa possessió i Memòria Comissió Jurídica Assessora El president Puigdemont rep la Memòria 2016 de la Comissió Jurídica Assessora de mans del president d'aquest òrgan.

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat avui “persistència” davant els reptes que viu el país, perquè “ens fa més fàcil abastar l’ideal de justícia que no la idea de renúncia o resignació, que és el que alguns voldrien, però, dissortadament per a ells, no hi donarem cap tipus de possibilitat i d’oportunitat”. I ha insistit “d’aquí a uns anys direm el mateix, hem aconseguit tot allò que el poble de Catalunya s’ha proposat perquè vam persistir, perquè no ens vam resignar ni renunciar”.
 
El cap del Govern ha fet aquestes manifestacions aquest matí, al Palau de la Generalitat, en el decurs de la presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora i de la presentació de la Memòria i Anàlisi de Doctrina 2016 d’aquest òrgan consultiu del Govern. A aquest acte hi han assistit també la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté; el conseller de Justícia, Carles Mundó, i el president de la Comissió, Albert Lamarca.
 
Durant la seva intervenció, Carles Puigdemont ha agraït la tasca de la Comissió Jurídica Assessora, de la qual ha dit que “actua bé, funciona, i honora la credibilitat del nostre sistema democràtic”, perquè “s’allunya de les pràctiques viciades i intervinents que hi ha en altres tradicions que no són la nostra, i s’apropa a les millors pràctiques europees basades en la professionalitat i la independència”.
 
El president ha fet seves les paraules prèvies d’Albert Lamarca qui ha dit que “no hi ha estat de dret sense dret”, i ha anat més enllà assegurant que “no hi ha estat de dret sense estat de drets”. I ha continuat dient “quan parlem de drets ens referim a tots i cadascun d’ells, no n'hi ha un de menor: el dret a la vida, a l’habitatge, a la salut, a l’ensenyament, a la llibertat d’expressió o al dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur, i tots ells conformen una cistella de drets irrenunciables”. I ha afegit “qui es vulgui emmirallar en el que és i vol ser Catalunya, s’ha de poder reconèixer en el respecte dels drets irrenunciables a què una comunitat d’homes i dones lliures té dret”.
 
En el decurs de la cerimònia, han pres possessió Maria Mercè Darnaculleta, que ha substituït en el càrrec Enric Argullol, i Francesc Esteve com a director del Gabinet Jurídic de la Generalitat. Aquest últim passa a ser membre nat de la Comissió, tal i com recull la Llei 5/2005, de 2 de maig.  El president de la Comissió ha lliurat també al president la Memòria i Anàlisi de Doctrina 2016 d’aquest òrgan consultiu del Govern, que vetlla per la legalitat de l'actuació de les diverses administracions catalanes.
 
La Comissió Jurídica Assessora va ser creada el 24 d'octubre de 1932 pel president Macià i restablerta el 1978. És un òrgan estatutari, previst a l'article 72.1 de l'Estatut d'autonomia de 2006, que vetlla per la legalitat d’actuació de les diverses administracions catalanes i  exerceix les seves funcions amb autonomia orgànica i funcional, en garantia de la seva objectivitat i independència. Està integrada per quinze juristes de reconegut prestigi.
 
 
Fotografies
Presa de possessió de Maria Mercè Darnaculleta

Presa de possessió de Maria Mercè Darnaculleta JPG 601KB

Presa de possessió Francesc Esteve

Presa de possessió Francesc Esteve JPG 712KB

Lliurament de la Memòria

Lliurament de la Memòria JPG 535KB

Vídeos
Vídeo acte Comissió Jurídica Assessora

Vídeo acte Comissió Jurídica Assessora FLV KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat