Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
19-06-2017 09.05

L'accés a l'habitatge dels joves prioritat bàsica del Govern

El Govern va destinar 22 milions d'euros a ajuts al lloguer per a joves el 2016

  • El 20% dels ajuts al lloguer que el Govern va donar l’any 2016 van ser per a joves
  • Un 25% dels habitatges lliurats per Mesa d’Emergència el 2016 van anar destinats als joves
  • Es va destinar 1,2 milions d’euros a ajuts per reduir la quota de lloguer als joves
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha presentat davant la  Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament de Catalunya el balanç de les actuacions del departament que tenen com a objectiu facilitar l’accés dels joves a l’habitatge. 
 
Accions que s’han dut a terme:
 
·         Durant el  2016 es van destinar  22 milions d’euros a ajuts al lloguer per a joves.
 
·         S’han atès  totes les sol·licituds presentades,  el que representa un 20% del total dels ajuts al lloguer que es van atorgar l’any passat.
 
·         Un 25% dels habitatges lliurats per Mesa d’Emergència el 2016 (186 de 745) han estat adjudicats a aquest col·lectiu.
 
·         S’ha remarcat que del pressupost del 2016 en habitatge, es va destinar quasi un milió d’euros a joves usuaris de la xarxa de mediació per al lloguer social.
 
·         Es van destinar prop d’1,2 milions d’euros en ajuts a persones joves residents al parc públic de la Generalitat per tal de reduir la seva quota de lloguer.
 
·         Es va destinar un milió més per a ajuts urgents  i 200.000 euros en subvencions de la Xarxa d’Habitatge d’Inclusió Social que han beneficiat persones joves.
 
Accions per prioritzar el lloguer davant la compra d’habitage
 
·         El Govern treballa per fer que el lloguer sigui una opció real a l’hora d’emancipar-se i per això l’índex de referència dels preus del lloguer serà  una actuació en aquesta línia.
 
·         Així com els treballs per fer una llei d’arrendaments urbans que doni més seguretat i confiança a llogaters i propietaris i faci més atractiu el lloguer.  
 
 
Sobre el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge
 
·         Fa una previsió de l’evolució de l’habitatge per als propers quinze anys i que té com a objectiu garantir que les noves llars que es formaran en aquest període de temps puguin fer-ho en un habitatge digne i adequat, tenint en compte factors com el preu, la localització, el règim de tinença o la superfície.
 
·         Com a objectius complementaris, preveu arribar al 5% de lloguer social dins del parc d’habitatge; destinar un 15 % dels habitatges de les àrees de forta demanda a polítiques socials; promoure un ús més eficient i social del parc d’habitatges existent, i incrementar l’oferta de lloguer per fer-lo més atractiu i segur.
 
Eines de reforç de la informació al ciutadà
 
El Govern posa èmfasi en la campanya “Una porta oberta a l’habitatge” i el nou web habitatge.gencat.cat, i ha recordat que al web jove.cat també s’hi pot trobar informació i assessorament sobre habitatge, entre d’altres matèries.
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat