Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
21-04-2017 13.49

El president i els consellers del Govern fan les seves recomanacions de llibres per Sant Jordi

Animen tots els ciutadans a participar i gaudir de la Diada regalant llibres i roses


  • El president Puigdemont tria Rosa de cendra, de Pilar Rahola, Premi Ramon Llull 2017, mentre que el vicepresident Junqueras opta per Quan arriba la penombra, de Jaume Cabré
  • La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, recomana La senyora Stendhal de Rafel Nadal i Curs de feminisme per microones de Natza Ferrer
  • La poesia és el gènere escollit pel conseller de Cultura, Santi Vila, que recomana Llibres de poesia 1904-1924 de Josep Carner
  • Un home cau, de Jordi Basté; Argelagues de Gemma Ruiz, el Silenci del far d’Albert Jubany o Vida familiar de Jenn Díaz, són altres dels llibres recomanats pels consellers del Govern
 
El president i els consellers animen tots els ciutadans a participar i gaudir de la diada de Sant Jordi llegint i regalant llibres i roses. Aquesta és la tria de llibres que enguany han fet els membres del Govern.
 
President de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat recomana Rosa de cendra (Columna) de Pilar Rahola, una novel.la sobre la Setmana Tràgica que ens explica d’on venim i també com som avui i que va ser guardonada amb el premi Ramon Llull 2017.
 
Vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras
El llibre de relats Quan arriba la penombra (Proa) de Jaume Cabré és l’elecció del Vicepresident Oriol Junqueras que també afegeix a la tria la novel.la de Jordi Basté i Marc Artigau Un home cau (Rosa dels Vents) i l’assaig polític La república possible (Ara llibres) d’Antonio Baños.
 
Consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté
La consellera Neus Munté recomana la darrera novel.la de l’escriptor i periodista Rafel Nadal, La senyora Stendhal (Columna) i la novel.la històrica El Càtar proscrit (Columna) de Jaume Clotet, afegeix a les seves recomanacions el llibre Curs de feminisme per a microones de la periodista Natza Farré, un assaig que reivindica amb humor i ironia el paper del feminisme en la nostra societat.
 
Conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva
El conseller Romeva, que també se suma a la recomanació del darrer llibre de Jaume Cabré Quan arriba la penombra (Proa) afegeix a la seva tria La dona del cadillac (Proa) de Joan Carreras.
 
Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz
Meritxell Ruiz suggereix l’assaig Transformar la adversidad (Plataforma Editorial) del pedagog Xavier Melgarejo, que va morir el febrer d’enguany. També recomana la darrera novel.la de l’escriptora reusenca Marta Magrinyà La força del vent (Cossetània)
 
Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull
La primera elecció del conseller Rull és un manual sobre la lluita contra el canvi climàtic, Stop al canvi climàtic (Cossetània) signat pel meteoròleg Francesc Mauri i se suma als consellers que també opten per la darrera obra de relats de Jaume Cabré.
 
Consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs
La titular de Governació també es decanta per la darrera novel.la de la periodista i escriptora Pilar Rahola, Rosa de Cendra, i recomana l’assaig Sàpiens - Una breu història de la humanitat (Edicions 62) de l’historiador israelià Yuval Noah Harari
 
Conseller de Salut, Toni Comín
El conseller Comin proposa dos assajos, Justícia i legalitat de la secessió (Institut d’Estudis Autonòmics) de Pau Bossacoma i Busquets i Pasqual Maragall, pensament i acció (La Magrana) obra coordinada per Jaume Claret. Completa la seva selecció amb un clàssic de la poesia universal, Los himnos de Tubinga (Hiperión) de Friedrich Hölderlin
 
Consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa
Argelagues (Proa), debut literari de la periodista cultural Gemma Ruiz  és la novel.la recomanada per la consellera Dolors Bassa, una història on tres dones lluiten, al llarg del segle XX, per obrir-se camí en el món laboral de les fàbriques tèxtils del Vallès i per tirar endavant la família.
 
Conseller d’Interior, Jordi Jané
El conseller Jané recomana la darrera novel.la del periodista Antoni Coll i Gilabert , Cuando veais que la luna os sonrie (Arola) i l’estudi Elenc Artístic Arbocenc. Cent anys (Publicacions de l’Abadia de Montserrat) de la llicenciada i doctora en Filologia Catalana M. Teresa Rafecas. El conseller Jané també inclou en la seva tria la novel.la Rosa de Cendra.
 
Conseller de Cultura, Santi Vila
La poesia és el gènere escollit pel conseller de Cultura, Santi Vila que recomana Llibres de poesia 1904-1924 de Josep Carner, l’edició definitiva de la poesia de la primera edat de Carner a cura de Jaume Coll. Afegeix a les seves recomanacions El Cavaller Floïd (Proa) de Genís Sinca, un retrat de l’home de negocis i mecenes catalanista Joan B. Cendrós.
 
Conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget
Jordi Baiget s’inclina per la novel.la negra amb La caixa negra (Pagès) de Marc Pons i l’assaig La cuarta revolución industrial (Debate) de Klaus Schwab, un llibre sobre el canvi de paradigma que viu la nostra societat escrit pel fundador del Fòrum Davos.
 
Conseller de Justícia, Carles Mundó
La senyora Stendhal (Columna) de Rafel Nadal  també és la novel.la escollida pel conseller de Justícia que també recomana  El silenci del far (Periscopi), novel.la amb la que Albert Jubany va irrompre al panorama literari català.
 
Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret
Finalment, la consellera Serret opta per dues obres de relats. La primera, el recull de vuit narracions Les tombes buides, (Cossetània Edicions) de Marc Masdeu, Primer Premi de Narrativa Món Rural i el recull de contes Vida familiar (Proa) de Jenn Díaz, Premi Mercè Rodoreda 2016.
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat