Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
16-02-2017 17.22

L'AgŔncia TributÓria de Catalunya (ATC) s'apropa al ciutadÓ

  • Amb les noves competències, la recaptació de l’ATC arribarà als 2.750 milions el 2017, més del doble que el 2015, que van ser 1.240 milions
Govern
 
La Generalitat de Catalunya obre l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) al territori, per a què esdevingui una administració tributària més eficient i pròxima al ciutadà. Per aconseguir aquest objectiu, el proper 1 de setembre, l’ATC ampliarà la seva xarxa amb 14 noves oficines i 12 noves oficines compartides amb administracions locals. En un futur, la xarxa Tributs de Catalunya tindrà 168 oficines disseminades per tot el territori.
Ara, els ciutadans podran obtenir assessorament i realitzar qualsevol gestió tributària o tràmit de recaptació d’impostos a les oficines.
Amb aquest desplegament competencial, la Generalitat de Catalunya podrà desenvolupar totes les funcions tributàries que li atorga l’Estatut: l’ATC assumirà la gestió directa i íntegra de l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics i l’impost sobre successions i donacions; l’ATC efectuarà la recaptació executiva dels deutes contrets amb la Generalitat i amb entitats locals de la xarxa local Tributs de Catalunya; amb les noves competències, la recaptació de l’Agència Tributària de Catalunya arribarà als 2.750 ME el 2017, més del doble que el 2015, que van ser 1.240 ME. Tot plegat, ajudarà a impulsar un model de gestió tributària modern i de plena cooperació amb les administracions locals.
El desplegament de l’Agència Tributària de Catalunya també tindrà una vessant interna: el desenvolupament progressiu del sistema Spriu, que permetrà gestionar tots els tributs que es vagin incorporant a les competències de la Generalitat; es reforçaran les eines per al control, la detecció i la correcció del frau fiscal; així com un increment de la plantilla preparada per als reptes futurs (321 treballadors el 2015, 400 el 2016, 700 el juliol 2017 i 800 el desembre 2017.
 
Fitxers adjunts
Document

Govern PDF KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat