Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
09-08-2018 16.43

El president Torra insta l'Estat a prendre mesures contra els policies que fan o justifiquen agressions a ciutadans

  • Ha enviat una carta a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, on mostra la seva preocupació per fets com els insults a dos diputats i el tuit que justificava l’atac al periodista Jordi Borràs
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat avui una carta a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, en la qual demana “quines mesures disciplinàries” preveu prendre davant les “manifestacions que darrerament fan determinats membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat”, que “relativitzen i, fins i tot, ridiculitzen agressions de què són víctimes ciutadans de Catalunya”. Així mateix, ha instat Cunillera que expliqui les mesures que s’han pres ja respecte al policia que va agredir el periodista Jordi Borràs.
 
El cap de l’Executiu posa com a exemples d’aquesta situació, que com a responsables públics “no hauríem de permetre”, els insults d’un policia als diputats Jenn Díaz i Josep Maria Jové i el tuit que va publicar el secretari de la Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil, “ridiculitzant i, el que és més greu, justificant l’agressió de què va ser objecte el periodista Jordi Borràs per part d’un policia”.
 
Per aquest motiu, Quim Torra demana a Cunillera que traslladi als responsables de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Catalunya la seva “preocupació davant d’aquestes expressions de membres d’aquests cossos intolerables”. “Actuant com a membres d’uns cossos que tenen per legítima funció la defensa i seguretat dels ciutadans el que fan és justificar conductes contràries a la convivència ciutadana”, ha reblat.
Fitxers adjunts
Document

Carta PDF 33KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat