Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
16-06-2017 13.12

Neus Munté: "El Govern està plenament compromès amb fer de Catalunya un país capaç de liderar aquesta nova revolució industrial"

La consellera de la Presidència ha inaugurat la 28a Trobada Empresarial al Pirineu

 
•   “Hem d’afavorir mecanismes per a que la recuperació econòmica arribi a totes les capes de la societat”
Foto Munté

 

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha afirmat avui que “el Govern està plenament compromès amb fer de Catalunya un país capaç de liderar aquesta nova revolució industrial, i molt especialment en l’àmbit tecnològic”. La consellera Munté ha fet aquestes declaracions durant la conferència inaugural de la 28a Trobada Empresarial al Pirineu: Estratègies per a un marc canviant que s’ha encarregat de pronunciar aquest matí a la Seu d’Urgell. Els processos de canvi són l’eix central d’aquestes jornades empresarials que la consellera de la Presidència ha obert assegurant que “de tot canvi se’n deriven noves oportunitats. Que les sapiguem aprofitar, dependrà únicament de nosaltres”.

Aprofitant la seva visita a la Seu d’Urgell, la consellera de la Presidència ha recordat que “el Govern s’ha compromès a fer arribar, abans del 2020, la fibra òptica a totes les capitals de comarca del país. Quelcom especialment rellevant a les comarques de Lleida i els Pirineus”. Aquesta iniciativa és especialment rellevant ja que “ha irromput amb força un nou element que ha vingut a canviar-ho tot: una nova revolució industrial; una nova era, l’era de la digitalització”.
 
Durant la seva intervenció, la portaveu del Govern s’ha mostrat convençuda que “un dels grans reptes del segle XXI serà garantir la igualtat d’oportunitats i la lluita contra la desigualtat. Hem d’afavorir mecanismes per a que la recuperació econòmica arribi a totes les capes de la societat”. En aquest sentit, ha fet una crida a la col·laboració del sector empresarial perquè “una de les millors polítiques socials que tenim a les nostres mans és la creació de les condicions idònies per a la generació de riquesa i la creació d’ocupació”.
 
Segons la portaveu, “hem de promoure el compromís i responsabilitat social de les empreses i les iniciatives empresarials amb un elevat impacte social”. “Les institucions han de canviar, han de sortir de la seva zona de confort per articular solucions conjuntes i col•laboratives, i les empreses han de facilitar les millors condicions laborals i formació pels seus treballadors”, ha afegit.
 
La consellera Munté ha receptat per a fer front els reptes de la nova revolució industrial 4.0 “posar en valor la cultura empresarial i emprenedora catalana, com a veritable motor de l’economia. En contraposició amb la cultura del diner fàcil i del pelotazo. A més a més, ha apostat per “reforçar la internacionalització de les empreses i la diversificació de la nostra economia” i “apostar per unes infraestructures al servei de l’economia i la societat, i no al servei de criteris polítics”.
 
En aquest procés de canvi en el que estem immersos “hem deixat enrere la concepció de l’Estat del segle XX per esdevenir Estat del segle XXI, un agent actiu dels canvis del model productiu, de la innovació, del progrés professional i laboral dels ciutadans, ètic i transparent”. Segons Munté, “només així la ciutadania podrà recuperar la confiança en la política i en les institucions” i ha lamentat que “aquesta capacitat d’escolta, d’adaptació als temps actuals, és el que no trobem en l’Estat espanyol”.  “A dia d’avui estem veient un Govern de l’Estat bunkeritzat, tancat en banda, incapaç d’afrontar una negociació, incapaç de plantejar cap alternativa a una part de la seva població que demana un canvi”, ha sentenciat.
 
Per aquestes motius, la consellera de la Presidència ha apostat davant dels empresaris assistents a la 28a Trobada Empresarial al Pirineu per la necessitat de que Catalunya tingui un estat propi ja que “com a Govern, ens calen eines que a hores d’ara no tenim i si les tenim estan esberlades”, en referència a la capacitat de poder fer una legislació laboral pròpia o de poder influir en el preu de l’energia. “L’immobilisme està situat en una part d’aquesta equació” ha explica la portaveu tot recordant que “per ser competitius calen canvis, cal la inversió que s’ha negat durant molts anys a  Catalunya”. Abans d’inaugurar la 28a Trobada Empresarial al Pirineu, la consellera de la Presidència ha visitat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, on ha estat rebuda pel seu alcalde, Albert Batalla. Durant la seva visita, la consellera ha estat acompanyada per la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, M. Rosa Amorós.
Fotografies
Foto de la consellera durant 28a Trobada Empresarial al Pirineu

Foto de la consellera durant 28a Trobada Empresarial al Pirineu JPG 144KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat