Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
20-03-2017 11.24

Neus Munté: "No ens cansarem de requerir un diàleg que ara no hi és"

  • La portaveu del Govern lamenta que PP i PSOE “estan asseguts permanentment a la taula de la judicialització”
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha reiterat avui la demanda del Govern de Catalunya que el Govern de l’estat “s'assegui a negociar” sobre la celebració del referèndum. La consellera ha insistit en aquesta demanda en una entrevista a Els Matins de TV3, on ha afirmat que “farem tot el que estigui a les nostres mans, amb astúcia, per complir el mandat que hem rebut dels ciutadans i les ciutadanes, per tal que puguin votar”, ja que segons Munté “sabem que aquesta idea de fer  un referèndum és perfectament legítima, és perfectament legal i és políticament possible si hi ha voluntat”.
 
La consellera ha lamentat, però, que des del Govern de l’Estat no es produeix cap gest en aquest sentit, ben al contrari, “la darrera amenaça de portar al TC la segona llei antidesnonaments demostra que on se senten còmodes és a la taula de la judicialització”.
 
Munté ha assegurat, però, que des del Govern de Catalunya  “no ens cansarem de requerir un diàleg que ara no hi és”, i ha afirmat que la data per celebrar el referèndum “es fixarà quan es tinguin totes les garanties que la data està al servei de l’èxit de la convocatòria i no pas de cap altra cosa”. Ha afirmat també que des del Govern “hi estem treballant de manera discreta, però constant”. En aquest sentit, i precisament per l’actitud del Govern de l’Estat, Neus Munté ha defensat que “ens cal actuar amb discreció màxima, però enarborem la bandera de la democràcia, dues coses perfectament compatibles”.
Consellera Munté
Sobre la notícia apareguda avui en un mitjà de comunicació sobre la intenció de traslladar al setembre l’aprovació de la llei de desconnexió, Munté ha afirmat que “aquesta és una interpretació poc encertada”, ja que “no existeix aquesta concreció”. Segons la consellera de la Presidència, “això no està encara decidit i es decidirà quan es consideri adequat”. Segons Munté, per a la celebració del referèndum “ens cal un marc jurídic i plenament legal” i això implica un seguit de tasques imprescindibles que s’han de fer des del Govern i des del Parlament, “per tal que totes les peces encaixin i hi ha una peça que ens agradaria que també encaixés de manera perfecta en tot aquest entramat, que és l’acord amb l’Estat”.
 
Pel que fa a les crítiques de l’oposició per la reforma del reglament del Parlament, la consellera ha afirmat que “el que pretén és donar als grups parlamentaris una prerrogativa que fins ara només tenia el govern: portar iniciatives legislatives per lectura única” i ha recordat que “la majoria de parlament autonòmics i fins i tot el Congrés dels Diputats ja ho preveuen”. Segons Munté, “la vara de mesurar en aquesta qüestió s’ha posat molt en evidència”.
 
Quant al debat i aprovació dels pressupostos, Munté ha reconegut que “és possible que acabin impugnats”, ja que segons la consellera, “és l’única resposta i l’únic recurs que té el govern del PP i el PSOE”  i en aquest sentit ha lamentat, que “el PSC enlloc d’atendre aquells ajuntaments potents com Granollers, Sant Just Desvern, que es desmarquen de la línia oficial del partit i aposten pel referèndum acordat, ha de demanar al PSOE que impugni aquests pressupostos”. Munté considera que aquesta és “una maniobra de distracció sobre el debat intern i sa que existeix en el PSC en relació al referèndum pactat”. Segons la consellera de la Presidència, “em semblaria una mesura absolutament injustificada, perquè tothom sap que aquests pressupostos són absolutament necessaris”  i a més demostraria segons Munté, “que estan asseguts permanentment a la taula de la judicialització i, no només hi està el PP, sinó també el PSOE”.
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat