Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
05-01-2017 20.16

El conseller Vila entrega el diploma que acredita els Reis d'Igualada com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional

El titular de Cultura ha participat a la Festa dels Reis de la capital de l'Anoia, que es remunta al 1899

El conseller Vila entrega el diploma que acredita els Reis d'Igualada com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha lliurat aquesta tarda a la comissió organitzadora de la Festa dels Reis d'Igualada i a l'alcalde de la ciutat, Marc Castells, el diploma que acredita aquesta activitat com a Festa Patrimonial d'Interès Nacional. El reconeixement va ser aprovat pel Govern en la sessió del Consell Executiu del passat dimarts 27 de desembre.
 
La Cavalcada dels Reis d’Igualada és una de les més antigues de Catalunya, ja que es remunta al 1899. Cal destacar la seva continuïtat al llarg dels anys, tot i algunes interrupcions puntuals per motius diversos. La Festa dels Reis, organitzada per la Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada i l’Ajuntament d’Igualada, és una festa plenament consolidada i fortament arrelada, oberta a tothom. El voluntariat i la solidaritat són dos dels aspectes més importants de la festa. Actualment, i com també s’ha fet al llarg de la seva història, entitats i la mateixa Comissió treballen per poder fer possible que tots els infants tinguin regals.
 
Els actes de la Festa dels Reis d’Igualada es va iniciar el dia 28 de desembre, amb l’arribada del patge Faruk a la ciutat i l’organització d’un espectacle amb infants i les seves famílies. El patge porta dos llibres, un de blanc i un de negre, on, durant els dies que falten per a la nit de Reis, registra els infants segons el seu comportament. A partir del dia 29 de desembre, es van fer diverses audicions radiofòniques diàries, durant les quals el patge Faruk es dirigeix de manera individualitzada als infants. El dia 1 de gener, al Teatre Municipal l’Ateneu Igualadí, els més petits de la ciutat lliuren al patge la carta als Reis, amb un model que cada any edita la Comissió Cavalcada dels Reis d’Igualada. Avui, a les sis de la tarda, s'ha celebrat la cavalcada, durant la qual els patges reparteixen els paquets pels domicilis del recorregut, pujant pels balcons i finestres,. Quan finalitza la cavalcada es reparteixen els altres paquets per la resta de la ciutat. Hi participen aproximadament 1.500 voluntaris, dels quals més de 800 són patges, i es reparteixen a l’entorn dels 2.000 paquets.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat