Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
05-01-2017 11.08

President Puigdemont: "Serą la ciutadania qui farą efectiu el referčndum fent-lo seu"

 
 
  • El cap del Govern afirma que “el percentatge vàlid d’un referèndum és la meitat dels vots més un”
  • El president ha participat aquest matí en el programa especial de Ràdio Barcelona amb motiu del 50è aniversari de la campanya solidària Cap Nen Sense Joguina
  • Carles Puigdemont ha contribuït a la campanya amb la donació de la corbata amb la qual va prendre possessió com a president de la Generalitat
Campanya Cap Nen sense Joguina El president dona a la campanya Cap Nen sense Joguina la corbata que va portar en la seva presa de possessió

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest matí que “compartim la idea que un referèndum ha de ser efectiu” i “serà la ciutadania qui el farà efectiu fent-lo seu”. “Si la majoria de la població entén que és l’eina amb la qual es vol expressar, amb la seva participació avalarà aquest instrument”, ha subratllat.
 
Preguntat per quin seria el percentatge de participació acceptable en aquest referèndum, el cap del Govern ha explicat que totes les normes internacionals, entre elles la Convenció de Venècia, recomanen “evitar aquest tipus de debat per no facilitar el boicot dels que legítimament hi estan en contra”. Tot i això, el president s’ha preguntat “quanta gent caldria per decidir la dependència de Catalunya amb Espanya?, el percentatge seria la meitat dels vots més un, doncs per decidir la independència ha de ser el mateix”, ha ressaltat.
 
El cap de l’Executiu ha respost així les preguntes que els periodistes Iñaki Gabilondo, Antoni Bassas, Gemma Nierga i Rosa Badia li han fet en el decurs del programa especial de Ràdio Barcelona que s’emet avui amb motiu del 50è aniversari de la campanya solidària Cap Nen Sense Joguina. El president ha estat entrevistat en directe als estudis de l’emissora juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
 
En un altre moment de l’entrevista, el president ha negat que hagi iniciat converses amb el president Rajoy. Així, ha explicat que, més enllà d’alguna manifestació pública, el Govern espanyol no ha fet res per concretar una reunió, i ha afirmat  “la nostra voluntat de diàleg està acreditada, però encara no hem avançat”. I ha afegit “hi ha voluntat de reunió amb el president Rajoy, quan em convidi hi aniré, i crec honestament que això s’ha d’acabar produint”.
 
Participació en la campanya Cap Nen sense Joguina
 
El president de la Generalitat s’ha desplaçat aquest matí als estudis de Ràdio Barcelona per participar en la campanya Cap Nen sense Joguina de Ràdio Barcelona, que enguany celebra el seu 50è aniversari. Puigdemont hi ha contribuït amb la donació, perquè sigui subhastada, de la corbata amb la qual va prendre possessió com a 130è president de la Generalitat, un objecte, ha dit, que “per a mi té un valor simbòlic i sentimental que espero que la gent ho valori, i així contribuir a recaptar diners per a aquesta iniciativa solidària”.
 
Preguntat per la Maria, una nena oient de Ràdio Barcelona, sobre què fan els polítics perquè tots els nens tinguin joguines, el president ha afirmat que “volem contribuir, en la mesura que puguem, que en aquells països on hi ha conflictes i guerres i es genera tanta violència n’hi hagi menys, i que a casa nostra les condicions en què viuen les famílies millorin”. I ha continuat “la principal preocupació que tenim és la feina i la seva qualitat. Ahir vam tenir unes dades molt bones de disminució de l’atur, però ens fa falta que aquesta ocupació sigui de més qualitat”.
 
El president ha volgut també expressar el seu desig per al 2007, que ha dit és que “no deixem d’avergonyir-nos cada vegada que hi hagi un crim de violència masclista”.
 
 
Fotografies
Foto de l'entrevista

Foto de l'entrevista JPG 2,607MB

Foto de la corbata que dona a la campanya

Foto de la corbata que dona a la campanya JPG 1,774MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat