Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
11-01-2017 20.38

Dolors Bassa: 'Els increments dels anomenats diners de butxaca per a persones amb discapacitat es faran efectius a partir de febrer'

La titular de Treball, Afers Socials i Famílies s'ha reunit en sessió plenària amb les entitats Dincat, Ecom i Fepccat per parlar sobre els diners de butxaca

  • La titular de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha reunit en sessió plenària amb les entitats Dincat, Ecom i Fepccat per parlar sobre els diners de butxaca
Foto de la reunió
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, s’ha reunit aquesta tarda en el primer plenari de famílies format per les entitats Dincat, Ecom i Fepccat per parlar sobre els impactes que l’aplicació de l’Ordre BSF/130/2014 “de copagament”, els anomenats diners de butxaca. En la trobada hi ha participat 300 persones entre usuaris de residències i llars residències que formen part de les federacions Dincat (persones amb discapacitat intel·lectual), ECOM (persones amb discapacitat física) i FEPCCAT, i també ha escoltat les seves demandes. 
 
Bassa ha destacat que des d’un primer moment s’ha treballat per cercar millores. L’objectiu ha dit,  ‘és garantir l’autonomia personal, ja que es va detectar que hi havia determinats col·lectius de persones amb discapacitat que amb els diners que els quedava per a despeses personals no podien desenvolupar la seva autonomia personal’.
 
La consellera ha afegit que ‘hem volgut treballar de manera participada amb ECOM, DINCAT i FEPCCAT perquè som conscients que el col·lectiu de la discapacitat ha estat un dels més castigats per la crisi, perquè des del Govern creiem que cal fer tot el possible per evitar que ningú quedi enrere, i perquè volem garantir uns diners de lliure disposició que siguin més justos i que estiguin en coherència amb les necessitats de les persones’.
 
El compromís es va plasmar en la sessió constitutiva del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) el passat 25 de maig, amb la signatura de l’Acord de modificació dels diners de lliure disposició.
 
La modificació de l’Ordre BSF/130/2014 comporta que les persones amb discapacitat passin a disposar dels diners de butxaca següents per fer front a les seves despeses bàsiques:
 
  • Residència persones amb discapacitat física: de 199 a 398€ (+199€)
  • Residència persones amb discapacitat intel·lectual (suport extens i extens amb trastorn de conducta): de 132 a 298€ (+166€)
  • Residència persones amb discapacitat intel·lectual (suport generalitzat): de 132 a 331€ (+199€)
  • Llar residència persones amb discapacitat intel·lectual: de 331 a 398€ (+66€)
 
 
La consellera Dolors Bassa ha anunciat el compromís de lliurar el document de bases de la futura Llei Catalana de Promoció de l’Autonomia Personal a finals del primer trimestre d’aquest any 2017. Un text que té, com a principis rectors, el principi de dignitat de la persona, el principi d’autonomia, l’atenció centrada en la persona i el principi de coresponsabilitat, entre d’altres.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat