Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
29-12-2016 13.16

El Projecte social del TNC es consolida i és acollit excepcionalment pels espectadors

El Teatre Nacional de Catalunya ha exhaurit totes les localitats dels espectacles del Projecte social programats la temporada 2016-2017

  • Més de 1.500 espectadors han viscut i reflexionat sobre la realitat social en què vivim gràcies a Llull a la Ciutat NovaA cor obert i Kalimat
Projecte social
La temporada 2016-2017 el TNC ha programat tres espectacles dins del Projecte social, amb un total de cinc funcions i més de 1.500 espectadors: Llull a la Ciutat Nova, espectacle de creació col·lectiva dirigit per Teresa Vilardell; A cor obert (Un viatge coral a l’interior de Descabelladas), dirigit per Isabel Díaz i Teresa Urroz, i  Kalimat (paraules), amb dramatúrgia i direcció d’Helena Tornero. Aquestes obres, la finalitat de les quals ha estat despertar consciències i ajudar l’espectador a posar-se en la pell de l’altre, han estat valorades molt positivament per part del públic.
 
Com a equipament cultural públic, més enllà de la programació artística i de totes les activitats i actuacions, el TNC vol exercir la seva vocació de servei públic i ser un espai plural, de convivència, d’integració per a tota la societat i de reflexió. Per aquest motiu, i conscients que les arts escèniques són una eina molt útil per a la formació i el desenvolupament cultural de les persones, el Teatre Nacional té l’objectiu d’enfortir i consolidar el Projecte social amb vistes a un futur immediat.
 
Més enllà de les iniciatives teatrals de caire social d’aquesta temporada, i amb la finalitat de ser un teatre obert a tota la ciutadania, el Teatre Nacional també treballa amb diverses entitats per facilitar l’accés a la cultura a col·lectius que, per raons socials o econòmiques, tenen dificultats per accedir-hi i de fer del teatre una experiència normalitzadora i d’inclusió social.
 
Apropa
Apropa Cultura és una iniciativa que uneix més de 50 teatres, auditoris, festivals i museus amb les entitats del sector social per fer la cultura accessible. A través del programa, els centres socials vinculats assisteixen a la programació habitual dels espectacles del TNC a un preu especial i gaudeixen d’una experiència normalitzadora i d’inclusió social.
 
Deslimita’m!
El projecte Deslimita’m!, organitzat per la Fundació La Roda i l’Associació ImpactaT intervencions teatrals, du a terme una tasca d’inclusió social amb joves en risc d’exclusió, utilitzant el teatre com un mitjà no violent de transformació social i de reflexió sobre els seus conflictes més immediats. El Teatre Nacional col·labora amb la formació escènica dels joves participants, oferint-los la  possibilitat d’assistir a alguns assajos d’espectacles de la temporada i mantenir un intercanvi d’impressions amb el seu equip artístic.

Fundació Èxit
A la Fundació Èxit es treballa en la inserció de joves en risc d’exclusió social a través de projectes formatius innovadors que aportin valor afegit a les empreses i potenciïn el treball en xarxa. Aquesta temporada 2016-2017, el TNC participarà en un d’aquests projectes: el Projecte Coach, una iniciativa de voluntariat corporatiu que pretén millorar l’ocupació de joves en risc d’exclusió social a través d’un acompanyament. Es du a terme amb empreses socialment responsables que volen involucrar el seu personal en una acció solidària concreta durant un temps limitat i amb uns resultats assegurats. En aquest cas, la Fundació Èxit formarà els voluntaris corporatius del TNC perquè aquests puguin fer de tutors d’aquests joves. D’aquesta manera, el jove coneixerà el món del TNC per dins i podrà descobrir la seva vocació amb l’objectiu que es motivi per continuar la seva formació.
 
El TNC amb La Marató de TV3
La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat pels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Fundació La Marató de TV3. Des del 1992 ha recaptat més de 150 milions d’euros, que ha destinat a sensibilitzar milers de persones sobre malalties greus que no tenen curació coneguda i a impulsar de manera decisiva la seva recerca. Amb motiu del 25è aniversari de La Marató de TV3, el TNC ha col·laborat amb quatre espectacles de la programació 2016-2017.
 
Més informació del Projecte social aquí
Material de premsa de Llull a la Ciutat Nova aquí
Material de premsa d'A cor obert aquí
Material de premsa de Kalimat aquí
 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat