Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
23-12-2016 12.15

Munté assegura que en matèria d'igualtat de dones i homes "només aconseguirem la màxima efectivitat si els objectius són compartits al màxim"

La consellera de la Presidència ha presidit aquest matí una nova reunió de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes

  • La presidenta de l’ICD ha presentat les bases del Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere del Govern de la Generalitat sota el lema “La igualtat efectiva de dones i homes. Catalunya al capdavant”
Reunió de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes

 

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha presidit aquest matí la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes que s'ha reunit al Palau de la Generalitat. Aquesta comissió, de caràcter polític, està formada per representants dels diferents departaments de la Generalitat i estableix les prioritats i els criteris del Govern pel que fa a les polítiques d'igualtat de gènere, coordina els departaments i impulsa els programes operatius de cada sector. En el transcurs de la reunió d’avui, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (IDC) i vicepresidenta de la Comissió, Teresa M. Pitarch, ha presentat la proposta de bases per al Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere del Govern de la Generalitat 2016-2019.

 
Durant la seva intervenció, Neus Munté ha destacat “el compromís del Govern per avançar en matèria d’igualtat efectiva de dones i homes, i garantir que aquesta efectivitat del dret a la igualtat sigui un dels principis de les polítiques públiques”. En aquest sentit, ha afirmat, que “estem fent una bona feina i dotant-nos de bones eines per a portar-la a terme. Però encara tenim molts reptes i nous objectius que se’ns encarreguen des del Parlament de Catalunya”, per la qual cosa, Munté ha encoratjat els assistents perquè “en els propers mesos haurem d’intensificar la feina per a complir el nostre pla de Govern i els mandats del Parlament”.
 
La consellera ha recordat que el passat 20 d’octubre es va publicar el nou Decret 305/2016 de la Comissió Interdepartamental per a la Igualtat Efectiva de Dones i Homes, que modifica la seva estructura i funcionament “per tal de reforçar la coordinació de tots els departaments de la Generalitat i millorar la transversalitat de les polítiques públiques del govern en la igualtat de gènere” i també ha fet referència als Pressupostos per 2017 presentats pel Govern, que “incrementen el pressupost de l’ICD en un 8%, amb la voluntat de destinar aquest increment a cursos de formació, campanyes de sensibilització,  impulsar el foment de la participació de les dones i promoure activitats d’inserció sociolaboral per a les dones víctimes de violència masclista”.
 
Munté ha lamentat i condemnat, novament, els dos femenicidis que s’han produït en els darrers dies, i ha reiterat que “la lluita contra la violència masclista es una de les prioritats del Govern”. Neus Munté ha destacat, que “des del Govern intensificarem la lluita contra la violència masclista” i ha destacat com a mesures prioritàries, “impulsar un programa global de coeducació i prevenció de la violència masclista a les escoles i treballar amb els mitjans de comunicació, per a l’eradicació de les estructures culturals sexistes i de la violència masclista”.
 
Per acabar, la consellera ha destacat la importància del nou Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere del Govern de la Generalitat, i la col·laboració de tots els departaments de la Generalitat en la seva elaboració. La consellera ha afirmat, que “el lideratge i l’impuls han de sorgir del Govern i per això aquesta comissió és molt important”,  però ha destacat també la “necessitat d’implicar totes les entitats que treballen en aquest àmbit, escoltar totes les veus”, perquè “només aconseguirem la màxima efectivitat si els objectius són compartits al màxim”.
                                                                       
Per la seva banda, Teresa Pitarch ha exposat que “Catalunya vol ser un país avançat en el camp de la igualtat entre dones i homes. La missió de l’ICD és la d’assolir aquesta igualtat efectiva i fer-ho situant Catalunya com a referent mundial en aquest àmbit. No és possible una societat avançada sense igualtat efectiva entre dones i homes. Per això, l’ICD assumeix la responsabilitat de dinamitzar el Pla cooperant amb tots els agents i, també, la responsabilitat d’impulsar la participació de totes les institucions i entitats”.
 
També s’ha donat a conèixer als i les representants dels diferents departaments de la Generalitat el Pla d’implementació de l’Observatori d’Igualtat de Gènere i la situació actual del desenvolupament de la Llei 17/2015.
 
Fotografies
Foto 1

Foto 1 JPG 1,588MB

Foto 2

Foto 2 JPG 1,626MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat