Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
23-02-2017 20.01

Romeva: "El procÚs constituent ens permetrÓ debatre sobre seguretat i defensa sense tab˙s imposats"

El conseller ha participat avui en la presentaciˇ del llibre Construir un estat segur i en pau. Com enfocar la seguretat i la defensa en un nou estat d'Europa

  • La publicació ha estat elaborada pel Seminari Estat de Pau i editada per l’Institut Català Internacional per a la Pau (ICIP)
El conseller Romeva ha participat en la presentaciˇ del llibre
El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha participat avui en la presentació del llibre publicat per l’Institut Català Internacional per a la Pau (ICIP), Construir un estat segur i en pau. Com enfocar la seguretat i la defensa en un nou estat d’Europa que ha tingut lloc aquesta tarda al Palau Robert de Barcelona. També hi ha participat el president de l’ICIP, Xavier Masllorens, i un dels membres del seminari encarregat d’elaborar el llibre, Seminari Estat de Pau, Martí Olivella.
 
En l’obertura de l’acte el conseller Romeva ha apuntat que “el procés constituent ens permetrà debatre sobre seguretat i defensa sense tabús imposats” i ha afegit que en el mateix procés constituent, que s'iniciarà després de la celebració del referèndum, “Catalunya tindrà el repte de gestionar aquest debat, ja que serà una de les decisions de major transcendència”. Ha conclòs que “en la configuració d’un nou estat han de ser-hi presents les diverses posicions sobre defensa i seguretat, en un debat obert, valent i sense censures prèvies”.
 
El conseller ha apuntat que “els mètodes més tradicionals de garantir la seguretat no són necessàriament els més efectius en els nous escenaris” i ha aclarit que “les amenaces potencials a la nostra seguretat no són merament militars i per això no poden resoldre’s només per aquesta via.”
 
El llibre Construir un estat segur i en pau. Com enfocar la seguretat i la defensa en un nou estat d’Europa recull un conjunt de documents elaborats pel seminari Estat de Pau, elaborats per part diverses entitats i col·lectius de Catalunya, per posar en comú reflexions i idees per generar debat públic sobre la pau, la seguretat i la defensa com una eina dins el procés constituent que haurà d’afrontar Catalunya. S’inclou dins la col·lecció “Eines de pau, seguretat i justícia” que reuneix una vintena de títols.
 
Fotografies
Presentaciˇ del llibre

Presentaciˇ del llibre "Construir un estat segur i en pau" JPG 2,979MB

El conseller Romeva ha participat en la presentaciˇ del llibre

El conseller Romeva ha participat en la presentaciˇ del llibre "Construir un estat segur i en pau" JPG 370KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat