Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
13-02-2016 09.21

President Puigdemont: "La ràdio és una estructura clau en la vertebració d'un país amb una llengua pròpia, com la catalana"

  • El cap del Govern ha estat entrevistat per Ricard Ustrell, a El suplement de Catalunya Ràdio, amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, que se celebra avui
El president Puigdemont amb Ricard Ustrell, en un moment de l'entrevista (Foto: Rubén Moreno) El president Puigdemont amb Ricard Ustrell, en un moment de l'entrevista (Foto: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha posat en relleu la bona qualitat de la ràdio que es fa a Catalunya, en una entrevista al programa El suplement, de Catalunya Ràdio, amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio, que se celebra avui. Carles Puigdemont s’ha referit a aquest mitjà de comunicació com “una estructura clau en la vertebració d’un país amb una llengua pròpia, com la llengua catalana”
 
Durant la conversa amb el director i presentador del programa, Ricard Ustrell, el cap de l’Executiu ha assegurat que a Catalunya “es fa molt bona ràdio i hi ha molt bons professionals” i ha afegit que “hi ha un model de negoci molt bo, per a un país tan petit i amb tan pocs parlants”. Per això, ha fet notar que, “per ser un mercat teòricament molt limitat, tenim models d’èxit molt bons, tant de ràdio pública com privada en català”.
 
En aquesta mateixa línia, Carles Puigdemont ha recordat que Catalunya té uns 7,5 milions d’habitants i el català, uns 10 milions de parlants, per la qual cosa ha destacat la importància que la ràdio en aquesta llengua “generi lideratges tan consolidats, tan sostinguts en el temps i que, a més, van creixent”. Pel president, aquest fet demostra que les coses es fan bé i que “el català és una llengua de cohesió i de punt de trobada per a moltíssima gent”, és a dir, “que no és un problema sinó una gran oportunitat”.
 
En un altre moment de l’entrevista, enregistrada prèviament al Palau de la Generalitat, el president Puigdemont ha destacat, també, que “els nivells de percepció de la pluralitat dels mitjans públics de Catalunya ens equiparen molt més a Europa que al model de l’Estat espanyol”. “Ens podem sentir molt orgullosos dels professionals que treballen als mitjans públics”, ha afegit.
 
Preguntat sobre com ha de ser la ràdio pública en una Catalunya independent, el president ha respost que “ha de continuar sent una ràdio de professionals, feta per a tota l’audiència; una ràdio que quan algú de fora ens la mira ens digui que és una bona ràdio; que tingui el benefici de l’audiència i dels anunciants; que sigui capaç d’innovar”. Ha afegit, també, que tindrà “molts més recursos, els que tindríem si disposéssim d’un estat independent que ara no tenim”.
 
Fotografies
El president Puigdemont i Ricard Ustrell

El president Puigdemont i Ricard Ustrell JPG 1,264MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat