Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
02-07-2015 01.27

President Mas: "El renaixement de l'esperit emprenedor a Catalunya està portant a una nova fase de creació d'ocupació"

· El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit la 28a edició dels Premis Pimes, en el marc del sopar anual de PIMEC
· Durant el seu discurs, Artur Mas ha destacat que, “en plena crisi i recessió, Catalunya està per sobre de la mitjana europea quant a taxa d’activitat emprenedora”
El president Mas i Josep González amb els propietaris de Torrons Vicens, Premi a la Mitjana Empresa més competitiva. Autor: Rubén Moreno El president Mas i Josep González amb els propietaris de Torrons Vicens, Premi a la Mitjana Empresa més competitiva. Autor: Rubén Moreno
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquesta nit, en el marc del sopar anual de Pimec, que la situació econòmica del país està canviant en positiu i que ha estat el “renaixement de l’esperit emprenedor el que ha fet possible que a Catalunya s’estigui en una fase nova de destrucció d’atur i de creació d’ocupació”.
 
Davant d’una nodrida representació empresarial, el cap de l’Executiu ha destacat en aquest sentit dos fets que evidencien aquest canvi de tendència. D’una banda, les dades d’atur que es publicaran demà i que, com ha avançat Artur Mas, demostren que “les coses estan canviant en positiu, tot i que encara no es faci amb el ritme i volum que necessitaria el país per treure de l’atur moltes persones que encara hi són”. “La principal 'aportació a la solidaritat és la creació d'ocupació”, ha assegurat, i això és el que es posarà de manifest amb les dades corresponents al mes de juny.
 
I d'altra banda, el resultat del programa Catalunya Emprèn que avui s’ha presentat al Biz Barcelona i que, tal com ha remarcat el president, posa en evidència que, “en plena crisi i recessió, el nostre país ha estat per sobre de la mitjana europea a nivell de la taxa d’activitat emprenedora”.
 
L’estudi, que analitza la taxa d’emprenedoria a 75 països del món (incloent els habitants d’un país que en els últims 4 anys han iniciat una activitat empresarial i l’han mantinguda un mínim de 4 mesos) determina que a Catalunya aquesta taxa ha estat del 7,5, quan la mitjana a nivell europeu és del 6,9. I també manifesta, com ha remarcat el president, que “el 68% de les persones que emprenen una activitat econòmica nova no ho fa per necessitat, sinó per aprofitar una oportunitat”. Una dada, ha dit, que significa un “canvi de mentalitat” respecte als anys anteriors i que se suma al fet que la taxa d’activitat emprenedora de les dones de Catalunya també supera la mitjana de la UE.
 
En un altre moment del seu discurs, el president també ha volgut remarcar la importància dels avenços en el món de la Formació Professional, “una de les obsessions d’aquest govern”, ha assenyalat, i que “marcarà la diferència del nostre país a uns anys vista”. “Quan una llei es fa per terminis llargs és quan et pots apropar als grans països d’Europa”, ha manifestat, i ha afegit que “si tenim constància i paciència en recollirem els fruits en els propers anys”.
 
Per últim, el cap del Govern també s’ha referit a la contractació pública de la Generalitat, i ha destacat que una de les prioritats del seu Executiu en aquest sentit ha estat “que les pimes tinguessin una veu i posició important” en aquest tema. “En 15 dies us presentarem els resultats de les últimes dades de contractació i us puc avançar que les pimes ja representen més de la meitat de totes les contractacions de la Generalitat i més de la meitat de tot l’import contractat”, ha declarat Mas.
 
El president ha acabat el seu discurs agraint a la Fundació PIMEC el seu “esperit solidari” i el fet d’aconseguir, amb la seva tasca diària, que “aquella gent que havia tirat la tovallola, es pugui tornar a aixecar i pugui tornar a mirar el futur amb optimisme”.
 
En el marc del sopar, que s’ha celebrat a Barcelona, s’han entregat els premis anuals Pimes, en reconeixement a la contribució anònima dels petits i mitjans empresaris catalans al desenvolupament econòmic i social del nostre país.
 
Els guardonats han estat: Valor afegit, de TV3, Premi al Millor Treball Periodístic en temes empresarials; Collita Pròpia, de TV3, Reconeixement en el Comerç; Moritz, Premi a la Diplomàcia Empresarial Catalana; la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, Premi a la Col·laboració Empresa-Formació Professional; La Granja, Premi Fundació PIMEC als Valors d’Empresa; Llagurt, Premi a la Qualitat Lingüística en el món empresarial; Moniberic, Premi al Comerç més competitiu; Manufactures Arpe, Premi a la Microempresa més competitiva; Solid Engineering, Premi a la Petita Empresa més competitiva, i Torrons Vicens, Premi a la Mitjana Empresa més competitiva.
 
Fotografies
Premi a la Mitjana Empresa més competitiva per Torrons Vicens,

Premi a la Mitjana Empresa més competitiva per Torrons Vicens, JPG 682KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat