Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
18-05-2017 18.34

El Govern oferirÓ 45 cicles de formaciˇ professional de nova implantaciˇ per atendre la demanda sectorial i territorial

El Departament d'Ensenyament oferirÓ 124.532 places el curs 2017-2018, l'oferta d'ensenyaments postobligatoris

  • Es consolida l’FP dual amb 3.300 empreses i 10.000 alumnes per al proper curs, xifra que suposa multiplicar per 16 les dades respecte el primer curs d’implantació (2012-2013)
Govern
El Govern vol donar resposta a la creixent demanda de cicles de formació professional. Per aquest motiu, el proper curs 2017-2018, el Departament d’Ensenyament implantarà 45 cicles d’FP. En total, seran 124.532 places que s’oferiran en els diferents ensenyaments: batxillerat, formació professional, ensenyaments artístics, esportius, Programes de Formació i Inserció, itineraris esportius específics i curs d’accés a grau mitjà.
 
Entre les novetats de cursos de l’FP hi trobem el cicle superior de Patronatge i moda al Maresme-Vallès Oriental, associacions empresarials del tèxtil, o el cicle superior de Guia, informació i assistència turístiques a Girona, Associacions de càmpings i empreses hoteleres. També són de nova implantació el cicle de grau mitjà de Conducció de vehicles de transport per carretera a la Catalunya Central, Departament de Territori i Sostenibilitat, Ajuntament de Vic i Asotrans; i el de grau mitjà de Pedra natural a Lleida, Gremi de la Pedra i Gremi d’Àrids a Catalunya.
 
En total, a FP s’ofereixen 134 títols diferents de 24 famílies professionals, dels quals 52 títols són de grau mitjà i 82 de superior. D’aquesta manera, a gairebé tot el territori hi haurà cicles formatius de les 24 famílies professionals existents.
 
 
L’FP industrial i la formació dual, estudis amb futur
 
Els cicles vinculats a l’àmbit industrial destaquen per unes millors condicions laborals, una major inserció, més estabilitat i salari, i una contractació a jornada completa més alta. Les famílies professionals del sector són: Arts gràfiques, Electricitat i electrònica, Energia i aigua, Fabricació mecànica, Fusta, moble i suro, Indústries alimentàries, Indústries extractives, Química i Tèxtil.
En els seus inicis, el curs 2012-2013, l’FP dual es va implantar en 25 centres, amb 590 alumnes i la participació de 118 empreses i entitats. Durant el curs que ve, la previsió és de 10.000 alumnes i 3.300 empreses i entitats participants.
 
Menys abandonament i més persones amb estudis postobligatoris
 
L’increment d’oferta d’ensenyaments postobligatoris dóna resposta a un interès creixent entre els joves per a continuar la seva formació un cop acabada l’etapa obligatòria, fet que suposa estar més a prop dels objectius d’Europa 2020.
Aquest curs, un 73,8% de la població de 20 a 24 anys té estudis secundaris postobligatoris, quan 10 anys enrere la xifra era de 65,7%. També millora l’abandonament prematur dels estudis, passant del 28,5% el 2006 al 17,8% el primer trimestre del 2017.
 
Els IFE s’estenen a tots els serveis territorials
 
El proper curs es doblarà l’oferta d’Itineraris Formatius Específics per a persones d’entre 16 a 20 anys amb necessitats educatives especial associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada. Seran un total de 288 alumnes repartits en 24 grups, 8 grups de segon curs i 16 de primer curs, en 16 centres d’arreu del país. D’aquesta manera, hi haurà un centre que ofereix els IFE en cadascun dels Serveis Territorials.
 
 
Calendari de preinscripció i matrícula
 
El calendari de preinscripció i matrícula per a batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior és:
 
-       Del 16 al 24 de maig, preinscripció batxillerat i cicles de grau mitjà
-       Del 25 al 31 de maig, preinscripció cicles formatius de grau superior
-       30 de juny, publicació de l’oferta final per al batxillerat i cicles de grau mitjà
-       11 de juliol, publicació de l’oferta final per als cicles de grau superior
-       Del 4 al 11 de juliol, matriculació batxillerat i cicles de grau mitjà
Del 13 al 20 de juliol, matriculació dels cicles formatius de grau superior
Fitxers adjunts
Document

Govern PDF 187KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat