Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
24-11-2016 21.26

El Govern lluita contra la pobresa energètica

Govern
La Generalitat de Catalunya ha estat pionera en la lluita contra la pobresa energètica:
 
-       L’any 2013 es aprovar, mitjançant un decret llei, una modificació del Codi de Consum per impedir la interrupció dels subministraments bàsics a les llars en situació de vulnerabilitat. El govern de l’Estat hi va presentar recurs d’inconstitucionalitat i la va deixar sense efecte.
 
-       L’any 2014, el Parlament va tramitar, a proposta del Govern, una modificació del Codi de Consum per restituir i ampliar la protecció de les llars vulnerables contra la pobresa energètica. El govern de l’Estat també hi va presentar recurs d’inconstitucionalitat i la va deixar sense efecte.
 
-       L’any 2015, el Govern inicia el desplegament de la Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, que estableix un nou marc de protecció de les llars vulnerables i de relació entre les operadores i els serveis socials. Tot i el recurs d’inconstitucionalitat del govern de l’Estat, aquesta norma és avui vigent.

Des de l’entrada en vigor de la primera normativa, el desembre de 2013, s’han evitat 38.777 interrupcions de subministraments a llars en situació de vulnerabilitat econòmica.
 
En l’actualitat, s’han presentat 198 denúncies per incompliment de la normativa sobre pobresa energètica. D’aquests,
 
-       Hi ha 119 propostes d’expedients sancionadors
-       Hi ha 115 expedients incoats
-       Hi ha 25 sancions imposades
 
El Govern de la Generalitat va destinar 5 milions d’euros el 2015 a cancel·lar deutes de subministraments bàsics a llars en situació de vulnerabilitat.
 
-       1,17 milions d’euros es van distribuir de manera directa des del departament d’Empresa i Coneixement.
-       3,83 milions es van distribuir a ajuntaments i consells comarcals perquè els destinessin a la lluita contra la pobresa energètica.
 
L’any 2016 també es destinaran 5 milions d’euros a aquesta partida a través del Departament de Benestar.
 
La Generalitat ha signat convenis de lluita contra la pobresa energètica amb 20 distribuïdores d’aigua, que abasteixen 6,5 milions de persones. El govern segueix treballant per signar convenis amb subministradores d’electricitat i de gas.
Fitxers adjunts
Document

181_Pobresa_Energetica PDF 273KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat