Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
17-11-2016 18.02

El Govern commemora l'any Ramon Casas

  • La commemoració, que se celebra en motiu del 150è aniversari del seu naixement, inclou activitats diferents com exposicions i rutes i itineraris
El Govern commemora l'any Ramon Casas
El Govern commemora l’any Ramon Casas que se celebra enguany amb motiu del 150è aniversari del naixement del pintor, dibuixant i cartellista. La commemoració, compta amb un programa d’activitats que inclou exposicions, lectures, dibuixos i tallers familiars, activitats a biblioteques i centres docents, conferències, visites guiades, espectacles, rutes i itineraris, publicacions, marxandatge, etc.
 
L’Any Ramon Casas s’articula en tres eixos conceptuals: l’accés, el coneixement i la creativitat, i té els objectius següents: aconseguir la màxima participació per part de tota mena de públics; promoure la integració de les activitats en la programació i serveis dels museus, monuments i col·leccions d’art amb obra de Ramon Casas obertes al públic; integrar en la commemoració diversos àmbits d’activitats susceptibles d’evocar, d’alguna manera la figura de Casas, com el món de la gastronomia o del motor, entre altres; estendre la commemoració i les activitats en tot el territori de Catalunya, i contribuir a la difusió i internacionalització de la cultura catalana a través de la figura Casas, considerat com una icona de la modernitat i del Modernisme.
 
El conseller de Cultura, Santi Vila, ha destacat que "l'Any Ramon Casas és una magnífica oportunitat per actualitzar i revisitar l'univers de l'artista i per garantir l'impuls a la difusió de la seva obra, que es troba dispersa als principals museus i institucions de tot el país". Vila ha subratllat i agraït "l'alineació de moltes institucions que han volgut participar en la commemoració, assegurant la presència de l'Any Ramon Casas a tot el territori".
 
Entre les activitats programades, destaquen les exposicions “Ramon Casas. La vida moderna” al Museu del Modernisme Barcelona; “Júlia, el desig”, al Cercle del Liceu; “Ramon Casas, la modernitat anhelada”, al Museu de Maricel de Sitges, i “Ramon Casas i les ombres xineses dels Quatre Gats. Pràctiques heterodoxes”, al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
 
També s’han organitzat diverses rutes i itineraris sobre l’artista a diversos espais, com la “Ruta Ramon Casas a Barcelona”; l’”Itinerari de Ramon Casas als Museus de Sitges”, o una ruta entre Torredembarra, el Castell de Tamarit i el Museu Pau Casals, entre altres. També s’organitzarà l’activitat “La màgia del capvespre. Diàleg entre Ramon Casas i Júlia Peraire”, que inclou sopar i visita nocturna a Sant Benet de Bages.
 
Amb motiu de l’aniversari del naixement de Casas, també es preveuen noves publicacions a l’entorn del pintor. A banda dels catàlegs de les diverses exposicions programades, es publiquen, entre altres, Desde el Molino, de Santiago Rusiñol i Ramon Casas (1894), en edició facsímil; Les set vides de Pere Romeu, de Josep Bargalló, i Petita Història de Ramon Casas, de Vinyet Panyella.
 
Per tal de difondre la commemoració, s’ha posat en marxa el web oficial de l’Any Ramon Casas 2016 (presidencia.gencat.cat/anyramoncasas), que ofereix tota la informació relacionada amb la commemoració: dades generals sobre l’artista i la seva obra, calendari i programa d’activitats actualitzats, així com un mapa de localització de les obres de Ramon Casas en museus i col·leccions, entre altres continguts.
 
 
Fitxers adjunts
Document

El Govern commemora l'any Ramon Casas PDF 258KB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat