Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
03-08-2017 19.58

Rull: "Seria lògic que la Guàrdia Civil, en comptes de buscar urnes, es concentrés a garantir que hi hagi un funcionament adequat a l'aeroport de Barcelona"

  • “Hi ha una hiperpresència del govern espanyol per combatre l’1-O i una absència clamorosa a l'hora de gestionar el dia a dia”
  • “Hi ha una inhibició gravíssima per part del Govern de l'estat, una inhibició gravíssima per part d'aena, que no ha participat en les tasques de mediació”
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha lamentat avui al programa “Els Matins d’Estiu” de TV3”  l’actitud del govern espanyol davant la situació de l’aeroport del Prat en relació a la vaga dels serveis de seguretat assegurant que “hi ha una hiper presència per combatre el compromís democràtic del Govern i el Parlament i una absència clamorosa a l'hora de gestionar el dia a dia”.  El conseller de Territori ha recordat que es tracta d’un tema “molt delicat, perquè afecta moltes persones, i en darrera instància, l'economia catalana”. “Ens ha costat molt arribar a aquests nivells de creixement i de prestigi de l'aeroport de Barcelona que no es poden malmetre en aquests moments”, ha afegit.
 
Rull ha precisat durant l’entrevista que “el control de seguretat qui el té encomanat en primera instància és la Guàrdia civil. El que seria lògic és que la Guàrdia civil en comptes de buscar urnes i perseguir allò que estem fent en termes democràtics, es concentrés a complir una competència que és estrictament seva, que és que hi hagi un funcionament adequat a l'aeroport de Barcelona” i ha demanat  “menys gesticulació i més operativitat en benefici de la gent i en darrera instància de l'economia d'aquest país”.
 
En paraules del conseller Rull, l’actual situació de l’aeroport del Prat “és un problema molt greu, i aquí hi ha d'haver una reacció clara que no s'ha produït per part de l'estat espanyol. Hi ha una inhibició gravíssima per part del Govern de l'estat, una inhibició gravíssima per part d'aena, que no ha participat en les tasques de mediació”.
 
Segons el conseller Rull, davant la vaga del personal de seguretat de l’aeroport “la Generalitat de Catalunya s'hi està abocant” i ha assegurat  que“portarà les competències fins al límit” per tal de solucionar el problema. El conseller de Territori ha precisat que “davant d'una situació com aquesta que afecta seguretat, en una de les principals empreses i activitats econòmiques del país, que és el turisme, el que és incomprensible és que el Govern de l'estat hagi desaparegut”.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat