Accessos directes:
gencat.cat | L'Estatut | El Parlament | Contactar
14-07-2017 19.12

El president Puigdemont agraeix als nous consellers "la confiança que ens fan en aquesta etapa en què tenim l'encàrrec d'organitzar l'1-O"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat l’acte de presa de possessió dels consellers Jordi Turull, Clara Ponsatí i Joaquim Forn
  • “Estic al vostre servei”, ha assegurat Carles Puigdemont als consellers
Fotografia de grup del nou Govern. Autor: Jordi Bedmar Fotografia de grup del nou Govern. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat aquesta tarda la presa de possessió dels nous membres del Govern, als quals ha expressat el seu agraïment “per la confiança que ens fan de posar-se al servei de Catalunya en aquesta etapa en què tenim l’encàrrec d’organitzar el referèndum de l’1 d’octubre”. “Estic al vostre servei”, ha subratllat.
 
En un acte solemne al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat han pres possessió com a nous membres del Govern Jordi Turull, Clara Ponsatí i Joaquim Forn, com a consellers de la Presidència, d’Ensenyament i d’Interior, respectivament, així com el nou secretari de Govern, Víctor Cullell.
 
El cap de l’Executiu ha tingut unes paraules per a tots i cadascun dels nous membres del Govern. Al nou conseller de la Presidència, Carles Puigdemont ha agraït que posi “al servei de Catalunya el seu capital d’experiència, de rigor, de bon fer i la seva capacitat de comunicació”. I s’ha mostrat convençut que “estarem molt còmodes i molt ben representats” en les seves compareixences com a portaveu del Govern.
 
De la nova consellera d’Ensenyament, el president ha posat en relleu “la seva solvència acadèmica i intel·lectual, el seu compromís cívic amb Catalunya i la seva estima per la docència i pel món de l’excel·lència”. I, pel que fa al nou conseller d’Interior, el cap del Govern ha remarcat la seva “sòlida experiència política i el seu compromís de servei públic que ve de lluny, sempre vinculat a la defensa dels drets i de les llibertats nacionals de Catalunya”. Carles Puigdemont ha subratllat també el coneixement, “tant de l’arquitectura de les estructures estat, com de tot el cos legislatiu i del marc legal que empara el nostre projecte” que té el nou secretari de Govern.
 
El cap de l’Executiu ha aprofitat l’acte per reiterar el seu agraïment pels serveis prestats als consellers i al secretari de Govern sortints i ha adreçat unes paraules a cadascun d’ells. De la consellera Neus Munté ha destacat la seva “capacitat de treball i paciència i que ha fet arribar a bon port i amb molta discreció iniciatives d’alta complexitat i exigència”. Ha subratllat el seu compromís social i ha agraït la seva “honestedat, honorabilitat, lleialtat i treball en benefici del Govern i de Catalunya”.
 
De la consellera Meritxell Ruíz també ha destacat que ha estat una consellera de “consensos discrets i molt profunds” i li ha agraït la seva “lleialtat, caràcter, paciència i bon fer”. I, pel que fa a Jordi Jané, ha posat en relleu que “ha estat fidel al que representa per a una societat democràtica el valor de la seguretat”. També li ha expressat el seu reconeixement i agraïment per “la vàlua personal, la lleialtat política i l’honestedat”.
 
Pel que fa al fins ara secretari de Govern, Joan Vidal de Ciurana, el president Puigdemont l’ha definit com a “lleial col·laborador i persona amb la qual he pogut comptar amb la seva diligència, el seu rigor i la seva transversalitat” en un Executiu “d’aquesta diversitat i en una legislatura extraordinària com aquesta”.
Fotografies
Fotografia presa possessió conseller de la Presidència, Jordi Turull

Fotografia presa possessió conseller de la Presidència, Jordi Turull JPG 1016KB

Fotografia presa possessió consellera d'Ensenyament, Clara Ponsetí

Fotografia presa possessió consellera d'Ensenyament, Clara Ponsetí JPG 997KB

Fotografia presa possessió conseller d'Interior, Joaquim Forn

Fotografia presa possessió conseller d'Interior, Joaquim Forn JPG 993KB

Fotografia de grup

Fotografia de grup JPG 1,758MB

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya Generalitat de Catalunya - www.gencat.cat